ДЕЖУРСТВА СЛУЖБИ И ИНСТИТУЦИЈА ТОКОМ ПРАЗНИКА

Поводом  Новогодишњих и Божићних празника – Службе и органи управе у Општини Херцег-Нови  неће радити до уторка, 4. јануара и у четвртак на Бадњи дан и Божић, 6. и 7. јануара 2022. године. Многе установе и институције ће спојити  викенд са празником до 10. децембра, па ће добити продужени одмор.  

У циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре у новским предузећима биће организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима. У ДОО  Водовод и канализација Херцег – Нови биће организована дежурства техничких екипа, које ће интервенисати у случају квара на водоводној мрежи и канализационој инфраструктури, као што то практикују за празнике. Потрошачи кварове могу пријавити дежурном диспечеру  на број: 067-302-301.

У Kомунално-стамбеном доо Херцег Нови биће организована дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити  у координацији са  Службом Kомуналне полиције и инспекцијског надзора  и Центром  безбједности.   

У предузећу Чистоћа ДОО Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Kомуналци ће радити појачаним капацитетима, у двије смјене, на  одржавању и чишћењу јавних површина, посебно, на Шеталишту, Шкверу , трговима, као и поред угоститељско – туристичких објеката и граничних прелаза.

Подсјећамо, да све комуналне проблеме грађани  могу  пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством Кол  центра 19800. 

 БЕСПЛАТАН ПАРКИНГ ТОКОМ  ПРАЗНИКА

Из предузећа „Паркинг сервис Херцег Нови“ д.о.о. обавјештавају грађане да током наступајућих новогодишњих и божићних празника канцеларије Друштва неће радити, а паркирање на општим паркиралиштима се неће наплаћивати, данас (31. децембра)  од 14:00 часова до уторка 4. јануара  до 7:00 часова и од четвртка 6. јануара до понедјељка 10. јануара до 7:00 часова, од када Друштво наставља са редовним радом.

Вријеме толеранције за продужавање мјесечних повлаштених претплатних карти, сходно нерадним данима, биће продужено до 15. јануара 2022. године.

Посебна паркиралишта – гараже: Игало, Шквер и Општина ће радити нормално.

 ДЕЖУРНЕ ПОШТЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА  

 Пословнице Поште Црне Горе данас ће (31. децембра) радити до 13 сати. Како је саопштено из тог предузећа Поште 31. децембра од 11.50 часова неће бити у могућности да примају уплате које се односе на рачуне Управе прихода, Управе царина, Министарства унутрашњих послова и Управе полиције.

У суботу, 1. јануара, и у понедјељак, 3. јануара, пословнице Поште неће радити.

Пошта у Игалу радиће 6. јануара од 8 до 14:30, а у Херцег Новом 8. јануара, такође од 8 до 14:30.

 БАНKЕ, НЕРАДНИ  СУБОТА И ПОНЕДЕЉАК

 Током празника банке у Херцег Новом  неће радити до уторка, 4. јануара.

ТРГОВАЧКИ ЛАНЦИ  НЕРАДНО ОД СУБОТЕ ДО УТОРКА

Како сазнајемо у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима, пијацама, потрошачима неће бити на услузи три дана,док је недеља иначе нерадна.

ТОKОМ ПРАЗНИKА БЕЗ  ИСKЉУЧЕЊА ЕЛЕKТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Током  празника у свим дијеловима ЦЕДИС-а обезбијеђени су неопходни услови за стабилно функционисање електроенергетског система.

У дане празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here