Грађанском бироу до сада предато 250 захтјева за повлашћене карте за трајект

Од почетка примјене Споразума Општине и Морског добра у Херцег Новом је поднесено 250 захтјева за остваривање права на повлашћен карте за трајект, а ријешено 190.

Начелник Службе за заједничке послове у Општини Херцег Нови, Борис Обрадовић појашњава да је Грађански биро само посредник између грађана и Морског добра при остваривању права на повлашћене карте за трајект.

Борис Обрадовић, начелник Службе за заједничке послове

– Грађнски биро је сервис који прихвата захтјеве грађана према Морском добру и исти дан их шаље запосленима у том предузећу, да они рјешавају те захтјеве. То је још један од додатних послова које обављамо, али Општина Херцег Нови нема ингеренције нити одлучује да ли ће неки захтјев бити ријешен позитивно или негативно – наводи он.

Конфузију је направила информација да је у документацији за захтјев потребна и фотографија, коју су тражили у тиватској локалноj  управи, у Херцег Новом нису, па Обрадовић за детаљније информације око тога упућује на Морско добро.

Грађани Херцег Новог који желе да остваре ову могућност, у Грађански биро у Општини Херцег Нови, на шалтерима 6 и 7, треба да предају попуњен образац Ц који ће добити у Грађанском бироу, копије важеће личне карте и саобраћајне дозволе, увјерење о пребивалишту на територији општине Херцег Нови – оригинал или овјерену копију.

Цијена повлашћене карте је три еура.

Уколико саобраћајна дозвола није на име власника личне карте – подносиоца захтјева, потребно је доставити и копију купопродајног уговора возила или генерално пуномоћје овјерено код нотара.

Нови правилник о условима коришћења трајектног превоза дефинише да особе са инвалидитетом имају право бесплатног превоза уколико имају возило обиљежено знаком приступачности.

Како би остварили ову повољност, потребно је да у Грађански биро предају: попуњен образац Б који ће добити у Грађанском бироу, копије знака приступачности и саобраћајне дозволе и личне карте. Право на изузеће од плаћања накнаде за превоз трајектом, особа са инвалидитетом има само у случају када се налази у возилу које је обиљежено знаком приступачности.

Подношење захтјева и документације могуће је и слањем на мејл  trajekt@morskodobro.me .  Контакт телефон ЈП Морско добро за све додатне информације: 068-829-404.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here