Фестивал клапа вечерас, уз пренос на РТХН

У организацији клапе “Castel Nuovo” у Херцег Новом се данас одржава 7. Међународни фестивал клапа, на коме учествује шест клапа из Хрватске, двије из Босне и Херцеговине и четири из Црне Горе.

Концерт је планиран у 20:00 сати у парку „Бока“, а у случају кише у дворани “Парк”. Радио телевизија Херцег Нови ће преносити фестивалско вече, одмах након емисије “Ви питате”, која почиње у 20:00 сати.

Број учесника је из године у годину већи, а из клапе “Castel Nuovo” истичу да им је циљ да фестивал, осим ревијалног, временом поприми и такмичарски карактер, што зависи највише од финансија.

Љубитељи клапске пјесме имаће прилику да чују клапе: „Јадран“ из Тивта, „Јединство“ из Бара, „Камертон“ из Подгорице, „Марис“ из Котора, „Батуда“ из Дугог Рата, „Гета“ и „Нава“ из Оребића, „Ладеста“ из Ластова, „Лира“ из Требижате, „Звиздан“ из  Посушја, „Салона“ из Солина и „Кумпањи“ из Вела Луке.

Организатор и домаћин, клапа “Castel Nuovo”, ове године се одрекла наступа у корист гостију, а на тематској фестивалској вечери 12 клапа ће пјевати по двије обраде популарних пјесама. Услиједиће концерт клапе „Кумпањи“ из Вела Луке.

Покровитељи манифестације су Општина Херцег Нови и градска Туристичка организација, уз техничку подршку ЈУК Херцег фест. Улаз је слободан, а у случају лошег времена, концерт ће бити одржан у дворани „Парк“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here