НТО: Црна Гора може очекивати велики број туриста из Кине

Национална туристичка организација Црне Горе представила је туристичку понуду Црне Горе на Међународној туристичкој берзи у Кини ITB China, у оквиру штанда Европске комисије за путовања.

Током три дана трајања туристичке берзе у Шангају, од 12. до 14. септембра, представници НТО ЦГ и туристичке привреде Црне Горе одржали су бројне састанке са представницима туристичке индустрије из Кине, који су имали прилику да се ближе упознају са широким спектром могућности за путовања који нуди наша земља.

Поред тога, НТО ЦГ је организовала пословну радионицу у Пекингу у циљу умрежавања туристичке привреде и присуствовала пословној радионици у Шангају, на којима је било присутно преко 100 туроператора из Кине. Из НТО ЦГ поручили су да су туроператори током сајма и радионица исказали огромно интересовање за нашу дестинацију, те да имају велика очекивања од овог тржишта.

Менаџерка једног од најзначајнијих туроператора у Кини „U tour“ Бинчао Чен (Binchao Chen) поручила је да је Црна Гора занимљива туристима са овог тржишта због атрактивне разноврсне понуде.

-Већ имамо Црну Гору у нашој понуди, али желимо да обогатимо понуду са неким новим мјестима унутар ваше земље, обезбијеђујући јединствен доживљај нашим клијентима. Кинезима је изузетно занимљиво црногорско приморје и желе да обиђу што већи број туристичких атракција у кратком временском року. До сада смо сарађивали са црногорским туристичким агенцијама и изузетно смо задовољни сарадњом и имамо велика очекивања од сљедеће године. Кина је четири године била затворена због пандемије COVID 19 и сада људи желе опет да путују, казала је Чен.

Представници НТО ЦГ су током сајма имали прилику да разговарају и са Тони Онг (Tony Ong), представником једне од највећих туристичких агенција у Пекингу HCG International Travel Group Co, која већ дуги низ година нуди Црну Гору у својим програмима.

-Једна смо од првих туристичких агенција из Кине која је уврстила Црну Гору у своју понуди. Имамо велики број активности када је у питању тржиште Црне Горе и околних земаља. Већ за почетак фебруара планирамо нову посјету Црној Гори и то тржиште нам је на листи приоритета, тако да можете очекивати велики број туриста из Кине у наредном периоду, закључио је Онг.

У циљу умрежавања туристичке привреде, НТО ЦГ је 15. септембра организовала пословну радионицу и презентацију у Пекингу, на којој је наша туристичка привреда имала прилику да се састане са око 50 кинеских туроператора и представи им своју понуду за наредну годину. Презентацији су присутвовали и отправник послова Амбасаде Црне Горе у Кини Марко Вујачић, као и директорица Директората за развојне политике у туризму Министарства економског развоја и туризма Александра Гардашевић Славуљица.

Представници туристичке привреде који су учествовали на радионици поручили су да имају велика очекивања од овог тржишта, те сматрају да су овакве радионице најбржи начин доласка до клијената.

Поред учешћа на ITB China и пословне радионице у Пекингу, у оквиру промотивних активности на тржишту Кине, НТО ЦГ је учествовала на пословној радионици China European Market Place, чији је организатор Удружење европских туроператора (ЕТОА) у Шангају. Током ове радионице, представници НТО ЦГ су обавили преко 20 састанака са туроператорима из Кине, од којих су многи исказали интересовање да укључе Црну Гору у своју понуду.

Из НТО наводе да су понуду Црне Горе на сајму презентовале и три туристичке агенције: Montenegro Tourist Service, Grand и Venn Tour,  док је на пословној радионици уз ове агенције био присутан и „One&Only Portonovi“.

ITB China је једна од најзначајнијих берзи туризма, која се реализује у B2B формату у Азији коју сваке године посјети велики број учесника из свих сектора туристичке индустрије, укључујуц́и међународне и домац́е туристичке организације, туристичке агенције, хотеле, авио компаније и сличне туристичке компаније као и велики број медијских кућа. Процјењује се да је ове године ITB China посјетило преко 700 туристичких агенција, док је било 350 излагача из 65 земаља.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here