Љето 2023: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу промјењиво облачно са сунчаним интервалима, у другом дијелу дана понегдје могућа слаба киша. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 31 степен.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћа се по углавном сувим коловозима. На дионицама кроз које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. Сутра ће од 17:00 сати до поноћи бити обустављен саобраћај на регионалном путу Р-15 дионица Царев Лаз – Ријека Црнојевића –Улићи, због манифестације „Ријечка ноћ“. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила се 21 саобраћајна незгода у којима су четири особеза задобиле теже, а једна особа лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 26 летова, а четири су за Београд. Једини „Аir Montenegro“ био је у 7:00, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25, 15:20 и у 21:50. Три лета су за Варшаву, по два за Беч, Истанбул, Париз и Лондон, а остали су за: Нант, Алмати, Меминген, Катовице, Берлин, Милано, Лион, Атину, Луксембург, Братиславу и Тел Авив. Из Тивта је планирано 14 летова, а пет их је за Београд; „Аir Serbia“ у 8:35, 11:50, 15:20 и у 18:40, а једини „Аir Montenegro“ у 16:10. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Брно, Тел Авив, Минхен, Беч, Праг, Луксембург и Ригу.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 25 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:50, а вечерњи би, по реду вожње требало да стигне око 20:30. Поласци из Бара за Београд у 9:00 и у 19:00 сати, а сезонски брзи воз саобраћа до 18. септембра. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ из Београда и са Пала, „Лазаро“ из Бања Луке, „Viena tour“ из Модриче и „Дервента“ из Босанског Брода, а следеће очекују још неколико aутобуса из Београда, затим из Јагодине, Бања Луке, Новог Сада, Ниша, Крагујевца и Суботице. У 7:00 сати је кренуо „Ozlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Croatia bus“ за Дубровник и Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за Требиње, Мостар и Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у у 11:00 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here