ДОЗВОЉЕН РАД НОЋНИХ КЛУБОВА И ЕКСКУРЗИЈЕ ВАН ЦРНЕ ГОРЕ

Услијед све повољније епидемиолошке ситуације, Влада Црне Горе усвојила је нове, блаже мјере у борби против новог корона вируса, саопштено је на конференцији за новинаре.

Како је казао директор Института за јавно здравље др Игор Галић, нове мјере важиће од сутра 25. марта до петка 8. априла.

– Дозвољава се рад ноћних клубова и дискотека.  Омогућавају се школски излети и екскурзије у иностранству. Повећава се број посјетилаца на спортским манифестацијама које се одржавају на отвореном. Дозвољена је попуњеност трибина до двије трећине од укупног броја сједишта, уз поштовање основних епидемиолошких мјера. У затвореним спортским објектима остаје ограничење броја посјетилаца до 50 одсто, уз по једно празно сједиште између гледалаца – казао је Галић.

Све остале мјере остају на снази, додао је он.

– Број новообољелих у посљедње двије седмице мањи за око 42% у односу на претходне двије недјеље, такође и број преминулих у последње двије седмице је мањи за око 63% у односу предходне двије недеље – наводи др Галић.

Институт за јавно здравље Црне Горе ће као и до сада пратити епидемиолошку ситуацију и у складу са добијеним подацима предлагати нове мјере.

У Црној Гори је у благом паду број болничких ковид пацијената саопштила је директорица Клиничког центра др Љиљана Радуловић. У односу на 51, колико их је било хоспитализовано 10. марта, данас их је 46.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here