Допуњени закључци Владе о деблокади рачуна Института Игало

Влада је данас на телефонској сједници предложила да се закључци са сједнице 28. јуна допуне и овлашћењем  да члан Одбора директора Института „Др Симо Милошевић”, Павле Обрадовић, у име Владе Црне Горе, потпише Споразум о заједничком гласању с мањинским акционаром „Вила Оливе”.

Влада је у петак, такође на телефонској сједници, задужила Министарство финансија да из текуће буџетске резерве преусмјери 5 милиона еура Фонду за здравствено осигурање Црне Горе како би тај износ био уплаћен Институту Игало.

Фонд за здравствено осигурање Црне Горе треба по закључку Владе да измири прокњижене обавезе у износу од 2.109.080 еура  према Институту, као и да уплати средства у износу од 2.890.920 еура са буџетске ставке – лијечење ван система јавних здравствених установа у Црној Гори Институту по основу услуга о пружању специјализоване медицинске рехабилитације у току 2024. године.

Највећи мањински акционар Института Игало,  Жарко Ракчевић треба, према раније постигнутом договору, да уплати износ од 5 милиона еура по основу бескаматне позајмице, чиме ће рачун Института Игало бити деблокиран. Он је на конференцији за новинаре 21. јуна казао да би новац могао бити уплаћен за 15-ак дана.

Након деблокаде рачуна, сљедећи корак је израда Плана реструктуирања у што краћем року а не дужем од шест мјесеци, чиме ће се нормализовати пословање Института тренутно оптерећено значајним дуговима.

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here