ДПС Херцег Нови: Херцег Нови град (не)културе

Из ОО ДПС упутили су саопштење поводом организације „Get lost Montenegro“ фестивала на Канли кули.

– Да Херцег фест годинама уназад не ради свој посао нити се бави изворном дјелатности свједоче свакодневна дешавања на (не)културној сцени нашег Херцег Новог. Поред чињенице да Херцег фест функционише као продужена рука (за физикалисање) Туристичке организације морамо истаћи да нема стваралаштва, нема подстицаја млађим нараштајима, нема умјетности. Све се свело на плаћање гостовања и политичко слуганство.

Да у Херцег фесту нема домаћина свједоче свакодневна дешавања па тако и фестивал „Get lost Montenegro“ који је одржан 28. јуна на Канли кули. Да добро сте чули, на Канли кули која се тренутно обнавља и санира се клизиште. С обзиром на све чињенице питамо директорицу Херцег феста и представнике локалне власти да ли је неко урадио елаборат процјене утицаја на земљиште и објекат? Наравно да није, јер нема нико дома!

Такође најавом догађаја организатори су најавили: „”Get Lost Montenegro“ ће засигурно промовисати културно насљеђе и природне љепоте Црне Горе. Прихватање традиције и националних обичаја земаља које су домаћин фестивала, принцип је по којем Get Lost бренд већ дуги низ година успјешно послује. Фестивал ће самим тим истицати историјску и културну баштину Црне Горе, како ове тако и свих предстојећих година.”, па не можемо да не поставимо још нека питања:

Да ли су садистички обреди бичевања традиција и обичај у Црној Гори? Имали смо свакаквих обичаја али овакав никада.

Да ли сте били на Канли кули 28. јуна? Има ли штете по саму кулу или по клизиште? Срамите ли се предака? Стидите ли се уопште? Шта ли вам налогодавци мисле о овоме?

Вјерујемо да нећемо добити одговоре на питања јер и даље стоји чињеница да нема нико дома.

Ово није оно што желимо оставити нашој дјеци, ово није више град културе, ово није наш Нови, срам вас било!

Овим путем јавно позивамо госпођу Татјану Атељевић да поднесе оставку са мјеста в.д. директорице Херцег феста који управља новским фортификацијама, прије него направи још неку срамоту за наш град, ако је уопште дошла на посао! Госпођо Атељевић get lost – поручили су из Општинског одбора ДПС Херцег Нови .

4 COMMENTS

  1. A NE pominjete bacanje boca i ostalog otpada sa Kule tokom tih manifestacija na stambene objekte i vrte ispod Kule … Niko ne reaguje, Komunalne policije nigdje ni „od korova“ …

    • Juče popodne sam prošao pored centrale Komunalne policije na trgu Maršala Tita. Vidio sam dva komunalca kako piju kafu i puše te mašu trećem komunalcu koji ide Njegoševom ulicom.

  2. Nikad u zivotu nijesam glasao za dps ali im za ovo svaka cast. Ono divljastvo od kojeg su nam se do 3 ujutro bukvalno tresli prozori od silnih vinracija. Mozemo pretpostaviti utocaj na samu konstrukciku Kule. Nevidjeni divljaluk i za ove vise ni slucajno glasati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here