Велико интересовање за средње стручне школе у Херцег Новом

Након првог уписног рока у Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“  остала су слободна мјеста у гимназији и једно у одјељењу на смјеру техничар за архитектуру и дизајн ентеријера. У школама трећег степена мјеста има за образовне профиле фризер и продавац.

Према ријечима директорице Љиљане Карановић након првог уписног рока задовољни су одзивом ученика из новских школа, а имају заинтересованих ученика и из Котора и Тивта.

-Одјељења у којима је остало слободних мјеста смо објавили на сајту и огласној табли школе. Очекујемо да та одјељења попунимо у другом уписном року у августу. Уписали смо све што смо тражили осим изузев четвртог одјељења опште гимназије. Што се тиче четвртог степена стручних школа остало је само једно слободно мјесто за смјер техничар за архитектуру и дизајн ентеријер,  казала је Карановић.

Како је додала Карановић од трећег степена највише мјеста је остало за смјер продавац.

-Водоинсталатери су попуњени, за смјер фризери је остало пет мјеста, а продавац око 15 мјеста.  За те смјерове можемо упутити дјецу која су конкурисала за неке четворогодишње школе, или оне који немају потребних 48 бодова из основне школе да би уписли четворогодишњу школу. Ми имамо довољно мјеста за сву дјецу, међутим ова која су испод црте или нису успјели да се упишу у школу коју су жељели, могу да одаберу нешто од понуђеног што је предвиђено конкурсом у августу.

Карановић је додала да ће током љета пробати да ријеше питање недостатка кадра за стручне школе.

-Поготово за смјер здравствени техничар, али и за грађевински смјер и за архитектуру. Позивам грађане да уколико знају да је неко квалитетан и заинтересован да препоруче да нам се јаве за часове у грађевинској школи, било да су инжењери који имају седми степен завршен или инжењери архитектуре, казала је Карановић.

Подсјећамо, У Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“ конкурсом за школску 2024/2025 годину предвиђен упис 336 ученика.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here