Дојчиновић ће у Херцег Новом увијек имати пријатеље

Поводом одласка конзула Републике Србије у Херцег Новом, Зорана Дојчиновића, заједничким саопштењем су се огласили: Српски Соко Херцег Нови, Матица Боке, Коло српских сестара, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Друштво за архиве и повјесницу херцегновску, Српски културно спортски центар Карађорђе, ФК Обилић, Витезови Светог Стефана и Ризница старих умјетничких заната и вјештина.

-Након осам година проведених у Херцег Новом Конзул Републике Србије Зоран Дојчиновић напустио је наш град. Захваљујемо му се на искреној сарадњи и помоћи, као и пажњи коју је пружао нашим организацијама и српском народу у Боки которској и Црној Гори. Био је са нама у реализацији многих пројеката, тешким тренуцима, али и оним радосним. Прихватио је наше обичаје, правила и по много чему постао наш суграђанин. Тиме је задобио наше повјерење и пријатељство, што растанак чини тежим.

Желимо му успјех и срећу на новој дужности. Вјерујемо да ће, ма гдје био, своје дужности обављати једнако савјесно, часно и непристрасно, као и током свог осмогодишњег мандата у Новом. Надамо се да му је Херцег Нови остао у срцу и да ће носити лијепа сјећања, и да ће му се, попут многих, често враћати, јер је у Твртковом граду заувијек добродошао и радо виђен пријатељ. Овдје ће, не само међу нама који потписујемо ово саопштење, него и међу многим другим Новљанима, увијек имати пријатеље, порука је на крају саопштења ових девет организација.

2 COMMENTS

 1. Упознали смо се прије много година, гдје друго него на стадиону.
  Играле су тај дан наше цуре своју прву међународну утакмицу а он је тек био стигао у Херцег Нови. Руковали смо, представили један другоме и сјели да одгледамо меч.
  Утакмица неизвјесна, тензије, цуре под тремом, противник врло искусна екипа. Ми сви умјерени и одмјерени, нико да покаже емоцију, сви у оном фазону као ,,све је то само спорт и ништа више“.
  И било је тако, све док нису почели да падају голови и да наш ОБИЛИЋ креће пут побједе.
  Одједном нико више није био ,,cool“ лик, нико више није био дипломата, све се одједном ,,откључало“ и бисмо оно што заправо и јесмо. БРАЋА.
  Како тада тако и данас, све у инат годинама које прођоше. Заправо, оне бејаху гарант истини једног великог пријатељства рођеног на тај дан.

  Данас, помало смо тужни због одласка породице Дојчиновић и једне празнине која ће остати непопуњена, просто то мора тако када одлазе нама драги људи.
  Знамо да ће опет доћи неко ко ће бити свима нама драг, неко паметан, послу предан и своме народу одан, знамо то јер су у Херцег Нови увјек долазили само најбољи.

  Уосталом, зар нам Зоран није одличан примјер за то ?

  https://rthn.co.me/dojcinovic-ce-u-herceg-novom-uvijek-imati-prijatelje/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here