До краја године нови изглед платоа и трговинског објекта у Игалу

Фото: трговински објекат у Игалу

Завршени су груби радови и постављена изолација у трговинском објекту  у Игалу, а према плану биће отворен до краја године, казао је за РТХН предсједник Мјесне заједнице Игало, Зоран Савковић. Спољашње радове финансира „Домаћа трговина“, у чијем је власништву Арома.

Од 15. новембра, када је пожар за пар сати „прогутао“ комплетан доњи спрат овог објекта, почело је и планирање санације објекта али и платоа испред. Биће уложено преко милион еура, а Игало ће добити објакат какав доликује туристичком мјесту у 21. вијеку, казао је Савковић.

Фото: предсједник МЗ Игало, Зоран Савковић

– Завршени су груби радови, урађена је изолација, сада треба да се уради поплочавање платоа. Радиће се по новом пројекту, а на платоу је планирана и променада, као и дјечије игралиште. Заједно са Институтом и Општином Херцег Нови надам се да ће инвеститор наћи заједничко рјешење. Када реконструкција буде завршена добићемо потпуно нови објекат са више пословних простора и модерном самопослугом.

Комплетан вањски изглед средиће компанија „Домаћа трговина“ појашњава Савковић.

– Захваљујем им се што су прихватили да сређују и туђе објекте. Сређују и дио гдје је Арома, али и пословне просторе на спрату. Све је урађено без буке, казао је Савковић.

Појашњава да ће пословни простори на спрату бити у функцији тек након окончања судских спорова, али до тада макар неће нарушавати изглед овог мјеста.

–  Судски процеси трају већ 13 – 14 година, тако да се надамо да ће бити завршени до краја године. Тада ће бити у функцији 50 објеката колико их овдје има, закључује Савковић и додаје да би објекат требало да буде отворен до краја године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here