ДО 10. МАРТА ЗАТВОРЕНА МЈЕСНА И ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА

Због погоршане епидемиолошке ситуације и нових мјера које су донијели Министарство здравља и Општина Херцег Нови од сутра до 10. марта неће радити мјесна и Општинско удружење пензионера. До тог датума биће затворени и Клубови пензионера, казао је предсједник Општинског удружења пензионера Алекса Радуловић.
-Ми смо од почетка пандемије радили по скраћенном програму, општинско Удружење и већа мјесна су радила три пута недељно, а мања два пута. Међутим како се епидемиолошка ситуација погоршала од сутра до 10. марта сва мјесна удружења и општинско биће затворени, а радићемо од куће и по потреби долазити и завршавати послове – казао је Радуловић.
У случају хитних послова у приправности ће бити предсједници и секретари свих 13 мјесних удружења. Имена, презимена и бројеви телефона руководилаца у приправности су истакнута на улазима Мјесних удружења.
Радуловић каже да велики број пензионера живи испод социјалног минимума. Лани је Удружење добило од Владе ЦГ 14.000 еура.
-Новац је уплаћен у јуну а распоредили смо га до краја јула по прописима и критеријумима нашег Удружења. То је за преко 6.000 пензионера из 13 мјесних удружења мали износ тако да смо дијелили по 30, евентуално 50 еура –објаснио је предсједник општинског Удружења пензионера.
За сада немају најаве да ће ускоро бити уплаћена додатна помоћ најстаријој популацији, али Радуловић очекује да ће најугроженији бити помогнути у оквиру координисане акције Општине ХН, волонтера и општинске организације Црвеног крста.
-Испод социјалног минимума, 273 еура има 3024 пензионера, испод 173 еура, па и мање од 100 еура прима 1340 пензионера. То све указује какав је социјални статус наших пензионера – казао је Радуловић.
Апелује на старије суграђане да се пријаве за вакцинацију против Ковид 19 вируса на бројеве телефона Дома здравља Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here