САМАРЏИЋ ОДГОВАРА КЛАСИЋУ: ЦИЉ ЈЕ САМО ПРАВИЧНА РАСПОДЈЕЛА

На саопштење секретара за друштвене дјелатности и спорт Дарка Класића према ПВК Младост из Бијеле, реаговао је Никола Самарџић.

Он наводи да га је Класић у претходном саопштењу индиректно прозивао и  малициозно таргетирао.

Управа клуба никад није рачунала на средства која су унапријед тражена, јер клуб опстаје и без средстава из Општине, а та средства на која законом имају право, би помогла да, сходно Плану рада, унаприједе и побољшју спортске активности и спортско васпитање дјеце, наведено је у реаговању.

– Рећи да смо очекивали тражена средства и рачунали на предност због политичке функције, алудирајући на мене и моју функцију, апсолутна је неистина и подметачина. Класић мјеша политику и спорт, покушава да нашу борбу за своје мјесто и клуб пребаци на политички терен, што мени није намјера, већ првенствено борба за правилну и поштену расподјелу средстава.

Нити ја, нити било који појединац не може да обећа неком клубу унапријед средства, без правичне расподјеле, за разлику од Вас који селективним позивима и јавним наступима клубовима обећавате додатна средства и мимо расподјеле.

Као ресорни секретар најбоље знате да је тешко остварива и реализација која је буџетом обезбјеђена. Оваквим начином рада и расподјелом средстава, грађани најбоље виде који су клубови у граду привилеговани, а који добијају мрвице. 

Обавјештавам вас да је управа ПВК Младост у пријави  навела  тренутни број дјеце у клубу, који се из мјесеца у мјесец увећава и у љетњем периоду достизе око 70 малишана, а надамо се да ће се нашим добрим радом  јос повећавати.

И даље стојим при тврдњи да расподјела средстава није обављена како треба, јер се комисија састала само једном и она нема реалну слику о стању на терену и у клубовима. Жалбу, коју је клуб поднио на Рјешење о расподјели средстава за 2021.годину, није разматрала она већ лично Класић, који је уједно и предсједник те комисије – тврди Самарџић.

Он жели да нагласи да његов став није политички, већ искључиво људски и да је проблем што појединци поистовјећују политику и спорт. Ако Класић и људи из његовог окружења мисле да ће јавним наступима и порукама упозорења упућеним лично Николи Самарџићу, да га обесхрабре и уплаше, грдно су се преварили. Њихова упозорења, како наводи, само су подстицај да се бори новом снагом за свој крај и правду у друштву – стоји на крају саопштења које потписује Никола Самарџић.

8 COMMENTS

  1. Nikola Samardzic je gospodin koji je sklonio djecu sa ulice,mladi treba da se ugledaju na njega.
    Svojim angazovanjem je dosta toga uradio za HN opstinu !!
    Podrska za Nikolu

  2. Svaka čast za ovog momka koji je konačno stao protiv tiranije Novske liste koja traje evo skoro 4 godine.Ne dozvolite ŠERIFIMA da upravljaju gradom vec vrijedni i pošteni ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here