Ђуровић: Чланови Савјета РТЦГ да покрену поступак поврата свих незаконито исплаћених плата Раонићу

Фото-Медиа центар -Горан Ђуровић

Након правоснажне пресуде Вишег суда у случају незаконитог избора Бориса Раонића на функцију генералног директора РТЦГ, Медиа центар позива чланове Савјета да, моментално спроведу пресуду раскидајући уговор а онда и да покрену поступак повраћаја свих незаконито исплаћених плата генералном директору. Раонићу је незаконито исплаћено у претходне двије године око 75.000 еура, наведено је у саопштењу Медиа центра, које потписује директор Горан Ђуровић.

-Медиа центар је у више наврата указивао члановима Савјета РТЦГ да Борис Раонић не испуњава услове за генералног директора РТЦГ јер није имао потребан број година радног искуства са завршеним факултетом (законом прописано 5 година а Раонић имао 3) и јер је у тренутку именовања био јавни функционер (члан Савјета Агенције за електронске медије) што је Законом о РТЦГ стриктно забрањено. Предсједник Савјета Веселин Дрљевић као и већина чланова Савјета су игнорисали упозорења Медиа центра и других институција и свејсно незаконито изабрали Раонића уз велики конфликт интереса скоро половине чланова овог тијела, навео је Ђуровић.

Како даље каже, актуелни Савјет РТЦГ је производ политичких договора након претходних парламентарних избора.

-Иста политичка подршка која је Раонићу омогућила да буде незаконито именован на позицију генералног директора је већ скоро двије године спречавала Управу за инспекцијске послове да констатује незаконито именовање Раонића а онда и незаконито именовање директорице ТВЦГ Марије Томашевић. Уколико чланови Савјета РТЦГ који су свјесно гласали за незаконит избор Раонића имају макар мало интегритета, поднијеће већ сјутра оставке на функције које обављају, казао је Ђуровић и поручио да Савјет РТЦГ треба да именује одмах вршиоца дужности генералног директора из реда запослених како би се функционисање РТЦГ одвијало несметано.

-Медиа центар очекује да ће нова Влада након предстојећих избора прихватити предлоге НВО и упутити Скупштини на усвајање нови Закон о РТЦГ, како би се непримјерени утицај политичких партија коначно елиминисао. Након усвајања новог Закона потребно је спровести избор новог Савјета и генералног директора РТЦГ, закључио је Ђуровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here