Мугоша: Један од приоритета „СДП -За нашу кућу“ подршка пољопривредницима

Парламентарни избори 2023.

Кандидат за посланика на листи „СДП – За нашу кућу“, Будимир Мугоша, саопштио је да је један од њихових приоритета да се агро-буџет са 1% колико је тренутно подигне на 5% Буџета, као и укидање акциза и пореза на гориво које се користи у пољопривреди.

“Ви знате да ја познајем ваше проблеме јер живим живот једног пољопривредника, од пољопривреде живим и све што имам стекао сам радећи у пољопривреди. Прва ствар коју морамо урадити у наредном периоду то је да укинемо акцизе и порез на гориво које користимо у пољопривреди. Друга ствар коју морамо урадити јесте да подигнемо агро-буџет са 1% колико је тренутно на 5% колико је у свим нормалним земљама које своју пољопривреду сматрају битном привредном граном. Морамо урадити све да наша дјеца не буду посљедња генерација која је рођена на огњиштима наших предака, да остану да живе и раде на оном мјесту гдје се најбоље осјећају а то је на свом огњишту односно својој кући” нагласио је Мугоша.

“Моја је жеља да наша Црна Гора буде кућа уређена и сложна као што пчеле које ја узгајам функционишу. Ово је један примјер како једна заједница може да буде успјешна када је организована и кад је сложна, урадимо све да будемо вриједни као пчеле” навео је Мугоша.

“Ја вам не могу обећати да ћете живјети богато, да ћете имати плату од хиљаду еура ако не будете радили. Ја вам могу обећати да ћу вам пружити шансу да радите и да од свог рада живите пристојно, а онда кад будемо зарадили сви, кад будемо богато друштво онда ћемо моћи и имати шта да дијелимо” истакао је Мугоша.

 “Морамо урадити све да спасимо црногорски бренд у пољопривреди а то су Плантаже 13. јул и да њихових 4.000 хектара остану у државном влассништву а да они остану да раде на том имању као што су некада биле понос црногорске привреде. Ми морамо заштитити црногорску пољопривредну производњу од нелојалне конкуренције, не од сваке конкуренције, здрава конкуренција је добра али ми имамо данас нелојалну конкуренцију. Увозимо робу врло лошег квалитета а ми нашу не можемо да продамо” истакао је Мугоша.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here