Ђекић: Др Марија Станишић привремено у амбуланти у Игалу

Алекса Ђекић, вд директора Дома здравља Херцег Нови

Због одлуке менаџмента Дома здравља да специјалисту породичне медицине др Марију Станишић премјести у амбуланту у Игалу, група грађана покренула је петицију, јер сматрају да ова амбуланта нема капацитет да на постојећих 1500 пацијената, прихвати још 1800.

Како је за РТХН казао ВД директора Дома здравља, Алекса Ђекић, одлука о премјештању др Станишић донесена је на колегијуму ове здравствене установа, а у циљу подизања квалитета услуга у тој амбуланти и није коначна.

– Пацијенти нису одузимани др Станишић. Пацијенти које је примала у Дому здравља, остаће њени, с тим што смо сматрали да ће она најадекватније одговорити нашим потребама везаним за амбуланту у Игалу, а сигуран сам да ће то тако и бити – истиче он.

Ђекић демантује наводе у медијима да је др Станишић у Игало прrмјештању због личног односа, јер, како истиче, никог од љекара у Дому здравља прије преузимања функције вд директора није познавао.

Коментаришући петицију, Ђекић је казао да функционисање Дома здравља неће бити уређивано ни из једног локалног кабинета, већ ће о томе рачуна водити искључиво колегијум ове установе.

– Процјенили смо да је потребно да др Станишић, као врстан кадар, буде у Игалу и унаприједи рад амбуланте. Игало је једна од већих мјесних заједница и велики број пацијената гравитира тој амбуланти. Имамо потребу да ти пацијенти имају добру медицинску услугу, али не кажем да то није до сада био случај са др Ђорђем Даничићем – наводи Ђекић.

Како додаје, др Даничић ће и даље бити ангажован у Игалу, па ће у сарадњи са др Станишић умногоме побољшати рад амбуланте, али да то није коначно рјешење. 

Менаџмент Дома здравља ће уредити рад амбуланте у Игалу на начин да не оптерети др Станишић великим бојем нових пацијената, прича Ђекић, већ ће посао бити подјељен према одлукама колегијума.

Др Марија Станишић није коментарисала одлуку колегијума о њеном премјештању у амбуланту у Игалу.

2 COMMENTS

  1. Ja sam cuo da je prvi dan doktorima rekao kome se ne svidja moze kuci, medju tim doktorima bila je i dr Stanisic.
    Mozda direktor ne zna da su doktori deficitan kadar ipak je covijek bio komunalni policajac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here