Дјеца са Косова и Метохије у посјети Херцег Новом

Група малишана из Косовске Каменице која у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ борави у Требињу, данас је на једнодневном излету у Херцег Новом.

Пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ покренуо је Милорад Арловић, а у Херцег Новом бораве захваљујући парохији игаљанско-суторинској и Општини Херцег Нови, казала је наставник у ОШ Десанка Максимовић и руководилац групе Каменички бисери Јадранка Васић.

-Захваљујући пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, малишани из свих крајева Косова и Метохије бораве у Републици Српској. Косовска Каменица је имала велику част да буде у Требињу седам ноћи и дјеца су смјештена по породицама. У име свих родитеља из Каменице и дјеце захваљујем оцу Стевану, Олги Комар, градоначелнику ХН и цијелом његовом тиму за боравак у ХН, казала је Васић.

Родитељ Бојан Стаменковић казао је да су дјеца су одушевљена, што потврђују њихови осмјеси.

-Ово је један лијепа прича. Ово је права ствар да се дјеца упознају и друже и да се повежемо, казао је Стаменковић.

Боравак дјеце у ХН подржала је Општина, а потпредсједник Мирко Мустур истиче да су за њих осмислили цјелодневни програм.

-Педесетак дјеце са Косова данас је на једнодневном излету у ХН. Имаће вожњу бродом, прилику да посјете и манатир Савину и цркву на Топлој, а организоваћемо и културни програм овдје испред цркве Преображења у Игалу.

У Општини ХН, како је најавио Мустур, планирају да од септембра обезбиједе дужи боравак дјеце са Косова и Метохије.

1 COMMENT

  1. Bez obzira što djeca borave u H.Novom dijelom zahvaljujući i parohiji igaljansko-sutorinskoj zar je trebalo djecu baš toliko po crkvama?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here