ДИРЕКТОРИЦА КЦЦГ ПОДРЖАЛА РИГОРОЗНЕ МЈЕРЕ

Директорица Клиничког центра Црне Горе др Љиљана Радуловић подржала је потенцијално најављене ригорозне мјере од 1. децембра за невакцинисане грађане, уколико се епидемиолошка слика до тада не промијени.

-Од укупног броја обољелих којих је тренутно око 5.000, на болничком лијечењу је њих око шест одсто. Дакле, у свим црногорским болницама налази се 341 пацијент, казала је др Радуловић.

Сви најтеже обољели од корона вируса, а који се лијече у КЦЦГ и који су на респираторима су невакцинисани пацијенти, нагласила је она.

У КЦЦГ сада се лијечи 114 КОВИД пацијената, у ОБ Бар је смјештено 98 пацијената, у СБ Брезовик 76, а у  ОБ Котор су смјештена 54 пацијента.

У ОБ Беране се лијечи 50 пацијената, у ОБ Пљевља су смјештена 42 пацијента, а у ОБ Никшић 37 пацијената.

-Здравствени систем мора да буде на располагању свакоме и све вријеме. Очекујемо притисак. Да бисмо то могли да изнесемо након двије године – ми морамо да се имунизујемо. Понављаћемо, молићемо, апеловаћемо колико год да треба: ношење маске, држање одстојања, редовно прање руку и вакцинација, показује и стање у Црној Гори, заштитиће вас, у највећем проценту, од најтежих облика болести, навела је др Радуловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here