Демократе: За 30 година власти ДПС интересовао само лични интерес

На јучерашње саопштење ДПС-а реаговали су из ОО Демократске Херцег Нови, а саопштење преносимо у цјелости.

– Често помислимо да ће у нестајућем ДПС-у барем некоме на кратко прорадити савјест и да ће одустати од саопштења, којима само још више тону у таму заборава, одакле их додуше СДТ успјешно појединачно враћа, међутим схватили смо одавно, да њима више нема помоћи. Доказ за то је саопштење локалног одбора ДПС-а, након сједнице Скупстине општине, који изгледа има колективну амнезију и недостатак осјећаја савјести. На њихову несрећу, грађани Херцег Новог имају итекако добро памћење, па памте и некадашње гиганте локалне привреде, Првоборац, ХТП Боку, Јадранско бродоградилиште, Болницу Мељине и многе друге који су нестали као друштвено а појавили се као приватно власништво тајкуна у или око ДПС-а.

Уништавајући град по град, довели сте нас све на руб преживљавања и умјесто да кроз године идемо напријед, захваљујући вама, данас је све више категорија становништва коме је социјална помоћ пријеко потребна. Зато ви понајмање имате права да нама било шта приговарате по том питању, јер су Демократе доказале кроз бројне измјене закона како се бори за сваког грађанина Црне Горе и то на начин да смо обезбједили бесплатне уџбенике за све основце, увели старачке накнаде, повећали минимални износ пензије и плате, увели дјечије додатке и друго.

Ви сте имали прилику и на локалном и на државном нивоу да ово питање ријешите за 30 година власти, али до доласка Демократа на власт у Херцег Новом 2017. године накнада за новоређенчад из општинског буџета није ни постојала, него смо је ми предложили и увели тада у складу са могућностима буџета, док је од ваше власти на државном нивоу износила свега 109 еура. Из тога се јасно види да брига о народу никада није ни била ваш приоритет, и те вам накнадне памети и популистичке приче не пролазе код грађана Херцег Новог већ одавно, а то добро видите и по свим изборима гдје идете, на срећу свих грађана, према статистичкој грешци.

Зато су Демократе, као социјално одговорна странка на државном нивоу, предлажући управо усвојен Закон о измјенама и допунама закона о социјалној и дјечијој заштити, повећале надокнаде за новорођено дијете са ваших 109 на 900, односно 1000 еура, уколико је породица већ корисник социјалних давања, што је десетоструко већа надокнада од раније одобрене из вашег времена.

Тако ћемо и на локалном нивоу, у складу са буџетом, омогућити значајно повећање накнада за новорођену дјецу, али се нећемо служити популизмом, као сто то чини ОО ДПС Херцег Нови, предлажући из опозиционих клупа оно што за 30 година власти нису ни помислили да предложе, јер им је само лични интерес био императив.

Наши преци су нас учили да радимо предано и темељно и да се туђој несрећи не радујемо, већ помогнемо сваком коме можемо. Зато ћемо ми наставити да радимо у интересу грађана Херцег Новог и Црне Горе, а вама остављамо да вас суд историје стави на право мјесто.

Уколико вас СДТ не призове на суд раније…. и као што би рекао чувени Френк Рузвелт: “Људи нису заточеници судбине, него заточеници властитог ума” – наведено је у саопштењу ОО Демократе Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here