Делегација новског ОБНОР-а у Пљевљима и Пријепољу

Представници борачке организације ОБНОР-а 1941- 1945 из Херцег Новог, заједно са  которским преставницима, посјетили су Меморијални комплекс на Стражици код Пљеваља гдје су положили вијенце и присуствовали програму обиљежавања 82. годишњице од пљеваљске битке, међу који је било и бораца из Боке и Паштровића. Они су одали почаст погинулим војницима и цивилном становништву, страдалом 1. децембра 1941. године.

Из Боке и Паштровића отишло је 47 бораца,  а у неуспјешном нападу на Пљевља са тешким губицима и посљедицама изгубљено је 217 живота од тога 14 бораца из овог краја, а било је  више жртава из тадашње Граховске општине, док су теже и лакше рањена 272 борца.

На овој традиционалној свечаности преставник борачке организације ОБНОР-а1941-1945 Херцег Новог био је секретар организације Гојко Матијашевић.

Делегације борачких организација из Херцег Новог и Котора, сутра путују у Пријепоље, на позив  борачке организације Пријепоља која је побратим са новскимборцима како би, 80 година након битке код пријепољске болнице одали пошту партизанским војницима погинулим 4. децембра 1943. године. Делегацију ОБНОР-а 1941-1945  из Херцег Новог која ће присуствовати меморијалној свечаности у Пријепољу, предводи потпредсједник Милан Вајагић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here