Дани науке и иновација: Демо радионице у Кумбору

Црногорски центар за подводне сензорске мреже (MONtenegrin center for Underwater SEnsor Networks – MONUSEN) и ове године учествује у организацији Фестивала „Дани науке и иновација“.

Демо радионице под називом „Упознај са нама подводне акустичне комуникације и технологије позиционирања – “DEMO OPEN MONUSEN“, које су намијењене ученицима средњих школа, биће организоване од 27. до 29. септембра 2023. у на плажи хотела Царине Кумбор.

-Активности су планиране у циљу промовисања и популаризације научних истраживања и иновативних активности у области подводних сензорских мрежа, подстицања истраживачког приступа код младих, стицања нових знања у погледу трендова у поморској роботици и дијељења истраживачких података у складу са FAIR принципима за олакшавање дисеминације знања.

Чланови пројектног тима MONUSEN са Универзитета Црне Горе и из партнерских установа из Италије и Велике Британије ће представити најновија технолошка достигнућа у области подводних сензорских мрежа у оквиру сљедећих теренских демо радионица.

-У четвртак, 28. септембра од 15:30 до 18:30 – Како учинити комуникације приватним и аутентичним? , а у петак, 29. септембра од 15:30 до 18:30 планирана је “MONUSEN CNR – UCG демо радионица.

Позивају ученике и наставнике средних школа да присуствују и учествују у демо радионицама које се организују први пут у Црној Гори, на којима ће промовисати снагу науке и значај технологије у рјешавању изазова заштите обале, аутентичности подводних акустичних комуникација, као и дизајнирању алгоритама за усмјеравање кретања пловила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here