Дан отворених врата у ОШ „Орјенски батаљон“

За родитеље ученика од 6. до 9. разреда, под слоганом „Кроз отворена врата до бољих резултата“, у ОШ „Орјенски батаљон“ сутра ће бити уприличен Дан отворених врата, а фокус ће бити на побољшању резултата.

Како је за РТХН казала директорица Наташа Франић, активности ће бити организоване од 16 до 18 сати, а почеће кратком презентацијом о начинима мотивисања ученика.

Наташа Франић, директорица ОШ „Орјенски батаљон“

– Разговараћемо са родитељима на који начин можемо да мотивишемо и ученике на учење, а да циљ не буду оцјене, већ знање. Фокусираћемо се на оцјене, врсте оцјена и нивое постигнућа које је потребно задовољити за одређену оцјену и на крају ћемо све закључити акцентом на значај сарадње између родитеља, наставника и ученика – наводи она.

Како би унапредили сарадњу, родитељи ће моћи да напиши критике, сугестије и похвале наставницима, али и да са њима индивидуално разговарају.

– Од 16.30 до 18 сати родитељи ће имати прилике да на папирићима, анонимно, напишу зашто су поносни на своје дијете, а моћи ће да нам дају и различите сугестије, критике, похвале и имаће прилике да разговарају са сваким наставником. По учионицама ће бити распоређени наставници и ту ће примари родитеље на индивидуалне разговоре – најављује Франић.

Носиоци ових активности су наставнице Соња Марковић, Љиљана Оџић, Александра Ћоровић, Сузана Чворовић, Злата Црногорчевић, на челу са педагогицом Соњом Бокан, уз подршку осталих колега из школе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here