Отворен реконструисани помоћни фудбалски терен на Солилима

Реконструисани помоћни терен на стадиону Солила, на коме ће се играти  утакмице Мимоза куп турнира, у организацији ФК Игало, свечано је отворен.  Терен је реконструисан у сарадњи Општине Херцег Нови и Фудбалског Савеза Црне Горе и ФК Игало.

Предсједник Општине Стеван Катић казао је да је задовољство бити на уређеном и потпуно реконструисаном помоћном терену ФК Игало.

-Посао није био лак, али је завршен захваљујући труду управе ФК Игало и заједничким снагама ФСЦГ и Општине Херцег Нови. Током реконструкције терена уложено је преко пола милиона еура и са сигурношћу можемо рећи да је ријеч о најзначајнијој инвестицији у фудбалску инфраструктуру у Херцег Новом уназад више деценија, казао је Катић.

Овакав пројекат, како је казао, је  свијетли примјер сарадње локалног и националног нивоа.

-Бенефите ће осјетити домаће екипе, али и сви који буду долазили на припреме у Херцег Нови. На тај начин створили смо предуслове да снажније развијамо и спортски туризам, што град олимпијаца и Европски град спорта заслужује. Фудбал се на Солилима игра скоро 100 година. Дуга традиција значи и да су овдје поникле бројне генерације играча, а неки од њих су, у млађим селекцијама, обукли и дрес репрезентације. Због тога је веома важно што сада имају боље ријешену дренажу терена, квалитетнију подлогу и систем за наводњавање, рефлекторе за ноћне тренинге. Надам се да смо заједнички допринијели стварању бољих услова за рад, а то је основ за даљи развој клуба и мотивацију дјеце и младих да се укључе у спортске активности, казао је Катић.

Потпредсједник Фудбалског савеза Црне Горе Мојаш Радоњић казао је да су реконструкцијом терена тренерима и играчима омогућени бољи услови  рада у свим категоријама.

-Свима нам је познато да овај реконструисани терен има негативну историју. Након што је направљен трајао је три године, а невремена и поплаве које су задесиле овај крај, терен су девастирале.  Прошле године на иницијативу клуба и предсједника Општине заједно са Фудбалским савезом закључили смо да постојећи терен пробамо да реконструишемо, под условом да Општина одради пројекат. Заједно смо ушли у инвестицију и данас га свечано отварамо. Фудбалском клубу Игало желим што више дјеце на тренинзима и да на овом терену не буде повреда, поручио је Радоњић.

На сваком кораку користимо прилику да створимо боље услове за рад нашим спортистима, јер су они најбољи амбасадори нашега града, рекао је Митар Кисјелица секретар секретaријата за друштвене дјелатности општине Херцег Нови.

-Приведен је крају још један пројекат од виталног значаја за спорт у нашем граду. Тиме смо додали још један дио слагалице који је потребан да би Херцег Нови остао град спорта. Имамо значајна средства издвојена за спорт и користимо сваку прилику да створимо боље услове спортистима, казао је Кисјелица.

Члан Управног одбора клуба Видо Спаић подсјетио је на богату традицију клуба и пожелио му боље резултате у наредном периоду.

-Ово је један савремени помоћни терен са вјештачком травнатом подлогом, урађеним по свим УЕФА стандардима, комплетиран са рефлекторима који се постављају на помоћним фудбалским теренима у најбољим европским клубовима, што представља додатни подстицај, казао је Спаић и захвалио ФСЦГ и Општини што су препознали важност пројекта за клуб, град и тако дали немјерљив допринос побоwшаwу развоја спортске инфраструктуре.

Након отварања помоћног терена почео је и турнир Мимоза Куп, а у првом мечу састали су се ФК Игало и ФК Беране.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here