ЦЕДИС: Расписан конкурс за пројекат “Енергија подвучено зеленом”

Црногорски електродистрибутивни систем

Црногорски електродистрибутивни систем, трећу годину заредом, у сарадњи са Заводом за школство Црне Горе који спроводи Међународни програм “Еко-школе”, расписује конкурс за пројекат изобласти заштите животне средине “Енергија подвучено зеленом” у којем могу учествовати образовно – васпитне установе које имплементирају Међународни програм “Еко школе”, односно, које су носиоци међународног признања “Зелена застава”, као и установе које су се пријавиле за пилотирање програма “Еко школе”, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

ЦЕДИС пројектом “Енергија подвучено зеленом” жели пружити подршку опредјељењу Црне Горе као еколошке државе, а осим тога тежимо да утичемо на свијест ученика, наставника и заједнице о значају животне средине. ЦЕДИС је разним активностима директно укључио у процес пословног планирања стратегију заштите животне средине, чије је очување од животног значаја наше планете и појединаца у њој. Образовно-васпитне установе ће кроз реализацију пројеката омогућити ученицима да се укључе у рјешавање проблема и да дају свој допринос побољшању животне средине на нивоу на којем могу да се виде опипљиви резултати.

Образовно- васпитне установе могу аплицирати искључиво са једним пројектом у некој од  области:  енергија, заштита животне средине, биодиверзитет, школско двориште, отпад и климатске промјене, а крајњи рок за пријаву је 20. октобар 2023. године. ЦЕДИС поменути пројекат финансира са 15 хиљада еура, а образовно-васпитна установа по пројекту може добити максималан износ од три хиљаде еура.

Комисија у којој су предстваници ЦЕДИС-а, Завода за школство, НВО сектроа и Минситарства екoлогије, просторног планирања и уређења простора ће одабрати најбоје пројекте, најкасније до 21. новембра 2023. године, вреднујући: иновативност, утицај пројекта, квалитет предлога, приступ и методологију, повезаност са курикулумом, промоцију пројекта и одрживост. Временски период за имплементацију пројекта је крај наставне 2023/2024. године.

Образовно-васпитне установе документацију могу доставити електронским путем на е-маил адресу: pr@cedis.me  или путем поште на адресу: Црногорски електродистрибутивни систем са назнаком за конкурс “Енергија подвучено зеленом”, улица Ивана Милутиновића број 12, 81000 Подгорица.

Партнери на Пројекту „Енергија подвучено зеленом” су Удружење за еколошки консалтинг у Црној Гори (ЕKОМ) и Фондације за образовање о животној средини (ФЕЕ) који са Заводом за школство реализују Програм „Еко школе“ у Црној Гори.

Служба за корпоративне комуникације – ЦЕДИС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here