ЦЕДИС повукао захтјев за повећање цијена

Одбор директора компаније Црногорски електродистрибутивни систем донио је Одлуку да повуче Захтјев за утврђивање регулаторно дозвољеног прихода и цијена за коришћење дистрибутивног система електричне енергије за период од 2023. до 2025. године, а који је 31. августа упућен Регулаторној агенцији за енергетику и регулисање комуналне дјелатности.

Како је саопштио предсједника Одбора директора, Рајко Радошевић, одлука је донесена након разматрања Информације о мјерама заштите јавног интереса и Писма о намјери, које је доставио Одбора директора Електропривреде Црне Горе.

Рајко Радошевић, предсједника Одбора директора ЦЕДИС-а

– У потпуности уважавајући законски принцип независности органа управљања ЦЕДИС-а, Одбор директора ЕПЦГ је након брижљиве анализе цјелокупне ситуације изразио намјеру да, на законом прописан начин, финансијски консолидује ЦЕДИС-а као националног оператора дистрибутивног система. У том смислу Одбор директора ЕПЦГ се обавезао да ће до 15. децембра текуће године, након спровођења свих законских и интерних процедура одабрати оптималне законске моделе за финансијску консолидацију ЦЕДИС-а – наводи Радошевић.

У току је, како објашњава, разматрање оптималних модела у циљу финансијске консолидације ЦЕДИС-а све док стање на тржишту енергената буде угрожавало ликвидност компаније.

У компанији су увјерени да ова одлука представља оптималан баланс интереса у условима незапамћене, глобалне кризе на тржишту енергената, закључује Радошевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here