Бокешка ноћ – највећа љетња фешта у Котору у суботу

Бокешка ноћ

Традиционална манифестација Бокешка ноћ, која има статус нематеријалног културног добра од националног значаја, биће одржана у суботу, 19. августа, са почетком у 21 сат, а њен почетак најавиће једрилице Једриличарског клуба Лахор.

Уласком у коридор, окићене барке представиће се публици и жирију и конкурисаће за награде, чији је фонд 3.000 еура.

Жири у саставу: Брано Масловар, предсједник и чланови Здравко Милошевић, Слободан Вичевић и Перица Гојковић одлучиће коме ће припасти прво мјесто и 1.500  еура, друго у износу од 1.000  и треће и 500  еура. Барке ће се у  коридору представити публици и жирију у три ђира и конкурисаће за награде.

Фешта над фештама у Котору

Након проглашења најмаштовитијих креација, услиједиће велики ватромет. Након завршетка наступа на аква позорници, фешта ће се наставити на трговима по Старом граду.

 На Тргу од оружја наступиће DJ Niggor и Тоny Cetinski.   

С обзиром да се очекује неколико десетина хиљада посјетилаца, а у циљу смањење гужви апелују на возаче да возила паркирају до 20 сати и то на паркинзима код старог Ауторемонта, код градског гробља, изнад и испод стадиона „Бокеља“ (Пуч), у простору старе Ливнице, на платоу некадашњег Ауто мота (од болнице према Пелузици) као и на паркинзима на Бенову и код Шопинг центра Kамелија.

Тај дан дио главног градског паркинга на риви неће бити у функцији

Предузеће Bella Boka организује превоз соларним бродовима, по промотивној цијени од  три еура,  док је за дјецу до 10 година гратис.

Организатор је ЈУ Kултурни центар Никола Ђурковић Kотор, суорганизатор локална Туристичка организација, а покровитељ Општина Kотор. Златни спонзори су Лука Котор и НЛБ банка и остали.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here