Љепоте Бококоторског залива оставиле без даха уреднике српских медија

Нациoнална туристичка организација Црне Горе угостила је од 5. до 8. августа медијску групу уредника из Србије, у којој су била позната телевизијска лица Нове, РТС-а, Прве и Тањуга, чије емисије прати огроман број гледалаца, као и уредница портала „Данас“ и „City Magazine“ .

Током четири дана новинари су имали прилику да истраже нека од најљепших мјеста црногорског приморја обилазећи Херцег Нови, Котор и Тиват, а представљен им је сегмент понуде луксузног туризма Бококоторског залива. Јединствена природна љепота овог предјела, богата културна баштина и раскошна гастрономска понуда дио су искуства овог путовања, који ће новинари подијелити са својим гледаоцима и читаоцима.

Уредник и водитељ јутарњег програма ТВ Нова, Данило Машојевић, јавио се гледаоцима уживо из Бококоторског залива и пренио утиске о овом, по његовим ријечима, јединственом мјесту. Истакао је да не пропушта ниједно љето у Црној Гори, али да га сваке године Црна Гора изнова изненади.

-Нови хотели врхунског квалиета у овом предивном амбијенту Бококоторског залива су нешто што Црну Гору чини посебном и заиста може да се похвали свим новитетима у туристичкој понуди. Ту је и врхунска гастро понуда и призори који остављају без даха, поручио је Машојевић.

Прилог о црногорском приморју биће емитован и у јутарњем програму ТВ Прва, чије ће гледаоце уредница и водитељка Марија Савић Стаменић упознати са новитетима у туристичкој понуди Црне Горе.

-Нема ништа љепше од изласка и заласка сунца у Боки. Црна Гора граби напријед крупним корацима. Прошле године сам се послије десет година одсуства вратила црногорском приморју и била сам заиста фасцинирана како то сада изгледа. Ове године се отишло и даље, а мислим да ће с годинама бити све занимљивије, чак и оним најпробирљивијим и најзахтјевнијим туристима из читавог свијета, казала је Савић Стаменић, истакавши да је Црна Гора посебна дестинација и због богатог културног насљеђа.

Бококоторски залив није оставио равнодушним ни познатог телевизијског водитеља и новинара РТС-а Стефана Поповића, који је и почетком љета уживао на црногорском приморју.

-Мени је овдје предивно. Сваки пут када долазим овдје, радујем се. Мој први сусрет са Црном Гором је био кад сам био мали. Дошли смо из Аустралије на плажу Жањице, то је за мене била права идила, опуштени одмор, прави хедонизам. Од тада увијек једва чекам да дођем у Црну Гору. Моја препорука је увијек Црна Гора, али не само за одмор, него и за акцију. Људи који воле да се одморе, имају прилику, а људи којима је одмор прилика за акцију, попут мене који не волим да лежим, имају много могућности. Ту се заиста осјећам као код куће, истакао је Поповић.

Ову студијску посјету су подржали Министарство економског развоја и туризма, локалне туристичке организације Херцег Новог, Котора и Тивта, хотел “Mamula Island“ и “Hyatt Regency Kotor Bay Resort“ , наводе из Националне туристичке организације Црне Горе.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here