Боћање: Зоран Вучетић успјешно започео функцију селектора на мундијалу у Француској

Зоран Вучетић

Данас се у француском граду Ст Вулбас у француским Алпима завршило Свјетско првенство у боћању. Нови селектор Зоран Вучетић, одлично је стартовао са двије медаље на мудијалу у конкурецији боћарских велесила, какве су Хрватска, Словенија, Италија и домаћин Француска.

Млади Грација Стјепчевић је у брзинском избијању освојио треће мјесто и бронзану медаљу у веома јакој конкуренцији. Он је јуче био у прилици против словеначког преставника да бронзано одличје претвори у сребрену медаљу али је у узбудљивом мечу поражен резултатом 47:44. Другу медаљу такође бронзану у пару освојили су Мирослав Петковић који је најбољи боћар у историји овог спорта у Црној Гори и тренутно је на функцији предсједника Боћарског савеза Црне Горе и Грација Стјепчевић. Они су синоћ у борби за медаљу побједили пар из Алжира 9:7 да би у борби за улазак у финале данас поражени од италијанског пара Гратапаља-Гросо резултатом 13:3.

Шансу за медаљу имали су и такмичари у микс пару Дијана Синдик и Илија Белан али до циља нијесу стигли јер Белан у одлучујућем тренутку није успио да погоди бућу, док је то за руком пошло Дијани Синдик и та шанса за освајање медаље није искоришћена.

„Презадовољан сам резултатима моје репрезентације. Када смо пошли на такмичење рекао сам да очекујем барем једну медаљу, то је био мој циљ као новог селектора. Дуплирали смо ту моју жељу. Ово је наш велики успјех. Био је присутан и притисак јер сви очекују добре резултате али и остали раде тренирају и улажу више од нас и сматрам да је ово велики успјех нашег боћања“, рекао је за наш портал нови селектор Зоран Вучетић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here