БИВШИ „БОКИНИ“ РАДНИЦИ ПРОТЕСТОВАЛИ У ПОДГОРИЦИ

Бивши радници „Вектра Боке“ протестовали су данас испред Привредног суда у Подгорици захтијевајући да суд уведе нови стечај у компанију који је покренула Управа прихода и царина, ради дуга од 1,5 милиона еура.  Предсједник НВО „Удружење бивших радника Вектра Боке“ Ђорђе Рајак подсјетио је да је је имовина некадашње ХТП „Бока“ одмах након приватизације стављена под хипотеку за кредит од  24 милиона, а да се током 15 година није инвестирало у хотеле, већ је имовина девастирана или продата.

-Од 2007. када је приватизована компанија није уложен ниједан цент у објекте па се питамо на шта је потрошен кредит. Имовина је девастирана или отуђена.  Ми смо дошли да укажемо на све преваре које су се дешавале. Зашто стечајни управник није прихватио сва потраживања радника, судске пресуде а затим и социјални програм који нас по свим законима припада, казао је Рајак.

Он је истекао да се не поштује План реорганизације који је усвојен 2017. године а радници још увијек чекају своја потраживања.

Рајак  је подсјетио да је Пореска управа покренула нови стечај због пореског дуга али Привредни суд одуговлачи заказивање рочишта на коме би се донијела одлука.  

Рајак је истакао да су сви државни органи остали нијеми на њихове вапаје али и на кривичне пријаве које су упућивали тужилаштву.

Радницима се и данас придружио Максим Вучинић, предсједник Комисије за контролу и праћење

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here