БАОШИЋУ ОДБАЧЕНА ЖАЛБА, ОСТАЈЕ 15 ГОДИНА НА РОБИЈИ

ФОТО: vijesti.me

Врховни суд у децембру 2021. године одбацио је жалбу Драгоја Баошића и потврдио пресуду којом је тај Никшићанин осуђен на 15 година и 10 мјесеци затвора због убиства Јована Косаћа у Игалу, 2014. године, пишу Вијести.

У пресуди се наводи да је жалба његовог браниоца одбијена као неоснована и потврђује одлука Апелационог суда Црне Горе од 22. децембра 2020. године.

Судије подсјећају да је оптужени пресудом Вишег суда у Подгорици оглашен кривим због кривичног дјела – убиство у прекорачењу нужне одбране, за које му је утврђена казна затвора у трајању од 10 година и због кривичног дјела – недозвољено држање оружја и експлозивних материја, за шта је кажњен затвором у трајању од једне године: “Па је осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 10 (десет) година и 10 (десет) мјесеци, у коју ће му се урачунати вријеме проведено у притвору од 22.09.2014. године па надаље”.

Наводе да је одлучујући по жалбама против наведене пресуде, Апелациони суд жалбу браниоца Баошића одбио као неосновану, а уважио жалбу Вишег државног тужилаштва у Подгорици, тако што је окривљеног огласио кривим и осудио на јединствену казну затвора у трајању од 15 година и 10 мјесеци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here