БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ: МИНИСТАРСТВА ВОЉНА ДА НАЂУ РЈЕШЕЊЕ ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ

Док траје судски процес у вези болнице у Мељинама, не може доћи до круцијалног рјешења, али Министарство здравља и Министарство финансија и социјалног старања су заитересована да помогну да се и до тада нађе рјешење, казала је министарка Јелена Боровини Бојовић на конференцији за медије одговарајући на питање новинара Вијести.

Проблем болнице Мељине је комплексан и мултиресорно је питање, па управо такво рјешење и захтјева, објаснила је министарка.

-Судски процес није завршен, а тек након судског епилога могуће је предузети конкретне кораке и доћи до круцијалног рјешења. Министарство здравља и Министарство финансија и социјалног старања су заинтересована да и до тада помогну и нађу рјешење. Свједок сам да је и до сада Министарство финансија помагало болници. Иницираћемо хитан састанак са осталим министарствима јер је ово мултиресорно питање, казала је министарка и подсјетила да су и до сада одржали низ састанака по питању рјешавања статуса болнице Мељине.

Како је казала, болница у Мељинама је сведена на мјеру која никако није смјела да се деси.

-Када смо почели да се бавимо питањем болнице Мељине и преузимањем како би јој била враћена првобитна сврха, што је наш циљ, она је већ била девастирана, могу рећи и уништена, сведена на мјеру  која није смјела да се деси. То није наш пропуст али је нама остављено да га ријешимо и ми смо заинтересовани да то урадимо и вратимо јој првобитну сврху, закључила је министарка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here