Апотеке ће се прикључити акцији „Стоп инфлацији 100+“

Илустрација

У наставку акције „Стоп инфлацији“ сви трговински ланци и добављачи спустили су цијене великог броја производа, информисао је на сједници Владе Црне Горе министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић и додао да ће се у акцију укључити и апотеке.

Он је појаснио да су неки производи појефтинили и преко 40% јер у акцији „Стоп инфлацији 100+“ учествују продавачи, произвођачи и дистрибутери.

Горан Ђуровић, министар економског развоја и туризма

– Сви они су се одрекли свог дијела марже, чиме смо дошли до толиких попуста, што је суштина и врло важно за све грађане Црне Горе. На рафовима је у овом тренутку у неким објектима је и преко 200 артикала на акцији – наводи он.

Ђуровић је информисао да се константно јављају друге компаније које желе да се прикључе, па је тако отворена могућност да се у акцију укључе и апотеке, што зависи од Министарства здравља.

– Надам се да ће Министарство здравља ускоро изаћи са тим информацијама, што значи да поред прехране и бијеле технике, имаћемо у овој акцији и апотеке, што значи да смо обухватили широк опсег овом акцијом. Мислим да је ово једна добра ствар за грађане Црне Горе, јер ће имати могућност да до краја године уштеде у својим буџетима – сматра Ђуровић.

Сличне акције спроводе све државе региона, чак и Хрватска, која је у Европској унији, једина је разлика што је у Црној Гори понуђен највећи број артикала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here