Америкаци бољи од Црне Горе на вaтерполо турниру „Трофеј Београда“

Фото: https://wpolo.me/

Млада ватерполо репрезентација, играчи узраста до 20 година, поразом је завршила наступ на међународном турниру „Трофеј Београда” који је одигран на базену Бањица у Београду.

Изабраници Петра Радановића синоћ у последњем, петом колу, поражени су од одличног састава САД 10:6 (0:1, 3:1, 4:4, 3:0).

После водства у првој четвртини, Американци су у другој преокренули резултат и до краја полувремена повели 3:2. У трећпј четвртини водила се изједначена борба, али је у последњој услиједио пад и убљедив пораз.

Стријелци за Црну Гору били су Срђан Јановић 2, Данило Ступар, Давид Стевовић, Лазар Вукићевић и Матија Сладовић по гол.

Побједник турнира је репрезентација Мађарске са 13 бодова, која је у утакмици за прво мјесто побједила домаћу селекцију Србије 12:11. Србија је друга због побједе на селекцијом САД, која је сакупила исти број бодова – по 9, четврта је Хрватска са 8, а Црна Гора пета са 6 бодова. Репрезентација Аустралије је на последњем мјесту без бодова.

Овом утакмицом селекција тренера Петра Радановића завршила је посљедњу провјеру могућности и снаге уочи турнира у румунском Отопенију, предграђу Букурешта.

У Београду су наши младићи побиједили Аустралију и Хрватску, а поражени су од Мађарске, Србије и САД. Непосредно након турнира, репрезентација је кренула за Шабац, гдје ће радити два дана, а затим путује за главни град Румуније.

Првенство свијета на програму је од 10. до 17. јуна, а репрезентација Црне Горе у групи је са Хрватском, Италијом и Шпанијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here