Успјела Дукићева генерална провјера за Олимпијске игре

ILCA 7 Mens World Championship 2024

Једриличари из Црне Горе, у врхунској конкуренцији, остварили су одличне резултате на Свјетском купу који је јуче завршен у француском Иеру. Миливој Дукић је заузео 32. а Илија Марковић 40. Мјесто.

Ово такмичење је у рангу Свјетског првенства у једрењу, а имало је и додатну тежину, јер су се дијелиле преостале три визе за Олимпијске игре у Паризу .

Први до циља стигли су Јемин Ха из Јужне Кореје, Карл Мартин Рамо из Естоније и Ено Мохд Афенди из Малезије.

Једриличарски радници као и сами такмичари из Црне Горе могу да буду поносни јер Дукић и Марковић су се нашли у групи повлашћених коју чини 70 најбољих једриличара, из земаља које су обезбједиле своје мјесто на Олимпијским играма.

Подсјећамо преставник Црне Горе Миливој Дукић је обезбједио мјесто на Олимпијским играма у Паризу. После Пекинга, Рија и Токија, Дукић ће једрити и у Марсеју у Француској, а надметање на регатном пољу и у Јеру били су за Дукића сјајна провјера за искушења на Олимпијским играма овог љета.

Илија Марковић је такође био у повлашћеној групи, а надметање са 70 најбољих једриличара планете било је за младог такмичара из Тивта од огромног значаја за  стицање искуства, на путу ка остварењу сна, а то су Олимпијске игре у Лос Анђелесу.

Мјесто међу 10 најбољи, односно учешће у трци за медаље изборили су: Мајкл Бекет (Велика Британија), Мет Верн (Аустралија), Филип Бул (Немачка), Павлос Контидес (Кипар), Томас Сандерс (Нови Зеланд), Итан Мекалај (Аустралија), Жан Баптист Берназ (Француска), Херман Томасгард (Норвешка), Фин Александер (Аустралија), Висну Сараванан (Индија).

Од осталих једриличара из региона, Тончи Стипановић и Филип Јуришић, једриличари из Хрватске, заузели су 16. односно 17. мјесто, Жан Лука Зелко из Словеније, био је 30. а његов земљак Лука Забуковец је заузео 63. мјесто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here