Почела четири шаховска турнира у Институту Игало

У Институту Игало свечано је данас отворено осмодневно екипно такмичење четири шаховска турнира Премијер, Прве лиге и Прве женске и Лиге пионира, у организацији Шаховског Савеза Црне Горе.

Учеснике турнира који је окупио око 400 такмичара, поздравио је предсједник Шаховског савеза Црне Горе Јован Миловић који је нагласио да је од данас у наредних осам дана Игало центар шаховских збивања у Црној Гори на никад јачим турнирима када су национална такмичења у питању.

Стигли су најјачи клубови који су окупили 18 велемајстора, 15 интермајстора у такмичењу за титулу и престиж. Ту је и јак турнир у женској конкуренцији а ту су и екипе Прве лиге које желе да покажу да се квалитетни шах игра и у тој лиги.

-Шаховски радници су посебно поносни на турнир у пионирској конкуренцији, јер они најмађи су будућност нашег шаха, рекао је Миловић и нагласио да се овај турнир као и прошле године одржава у Игалу уз помоћ СОХН а покровитељ је Министарство спорта и младих Црне Горе на чему се из Шаховског савеза посебно захваљују.

Екипна првенства Црне Горе у шаху отворио је Иван Отовић предсједник Скупштине Oпштине Херцег Нови.

-Одавно је Херцег Нови град шаха а то потврђује и манифестација која је окупила све што је данас вриједно у екипном спорту чији је заштитник краљица Каиса. Добре екипе су оно што ће овај спорт и ову древну игру учини још бољим а Херцег Нови учинити добрим домаћинима. Из херцегновске Општине је нашим драгим гостима рука увијек пружена. Један смо тим и тако мислимо и радимо. Убјеђени смо да ће овај турнир успјети и нека побједе најбољи, рекао је Отовић.

Шаховска дружење у Игалу траје осам дана, а првог дана одигране су партије првог кола у Премијер, Првој лиги и Првој лиги за жене, док такмичење у Пионирској лиги почиње у понедељак. Премијер и Прва лига играју девет кола, женска седам, а понирска лига пет кола.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here