Абазовић: Морско добро ће имати већи капацитет трајеката од Поморског саобраћаја

Foto: facebook.com/abazovicdritan

Предузеће за управљање морским добром ући ће у љетњу турситичку сезону са капацитетом трајеката на линији Каменари-Лепетане већим од флоте Поморског саобраћаја. Постоји план отварања још трајекних линија, казао је за РТЦГ премијер у техничком мандату, Дритан Абазовић.

Он је поручио да, без обзира што се поједини грађани жале, на шта, како је казао, имају право, трајектни превоз тренутно функционише без застоја, а карте су и даље бесплатне. Наплата ће почети када флота буде радила у пуном капацитету.

– На електронској сједици Владе у понедељак, специјално везаној за трајекте, дали смо сагласност Морском добру. Они ће ићи на отварање тендера. Већ су процјенили одређена пловила која ће купити. У туристичку сезону, не бих одређивао рокове, ући ћемо са капацитетом који је за 120 возила већи него што га је имао Поморски саобраћај – казао је он.

Сматра да ће сва негативна кампања, која од почетка прати транзицију трајектног превоза на линији Каменари-Лепетане, престати када грађани увиде колики приход од тог посла остварује држава.

– Чињеница је да смо за сада купили један, а да ћемо купити још три. То су све капитал и флота Црне Горе. Више нисам забринут за трајкет, то иде својим путем и ту линију је врло лако одржавати – истиче Абазовић.

Премјер сматра да мост преко Верига није добра опција са еколошког аспекта, јер је ријеч о заштићеном подручју, а и инвестиција веома скупа и нема логике.

– Оно што има логике је да постоје друге трајектне линије. Могуће је да се ради из Зеленике према Тивту или од Херцег Новог према Луштици. Са друге стране, морамо промијенити укупни поморски саобраћај. Морамо да уведемо, а надамо се и да хоћемо, такси бродове који возе међу градовима – казао је он.

Саопштио је да посао са трајектима само на линији Каменари-Лепетане вриједи између 50 и 100 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here