U završnici sanacija dionice puta u Zelenici 

Frekventna saobraćajnica u Ulici Župa Dračevica u Zelenici uskoro će biti u funkciji. Radovi na rekonstrukciji dionice puta i povezivanja kanalizacije i infrastrukture počeli su sredinom februara i od tada predstavlja problem mještanima, zbog onemogućene komunikacije i razrovanog puta od Starog kina do magistrale u Zelenici.   

Radnici firme Krušo sa podizvođačem  Mantis  intenzivirali su radove  na rekonstrukciji saobraćajnice, potvrdio je za RTHN predsjednik Mjesne zajednice Zelenika-Kuti Ilija Kovačević:

– U posljednjih pet dana sve se kreće pozitivnim tokom, ubrzali se radovi na spajanju kanalizacije u Ulici Župa Dračevica. Postavljaju  završni tampon i nadamo se u ovih nekoliko dana da će biti urađena dva sloja na iskopini i  završni sloj na čitavoj dionici. Ujedno će i do kraja  te ulice, do Doma penzionera da budu stavljena dva sloja novog asfalta, kazao je Kovačević.

Mještani su iskazali opravdano nezadovoljstvo razrovanim putem i kašnjenjem radova, koji su trebali da budu završeni još sredinom marta. U očekivanju sezone napokon bi trebalo da bude riješen još jedan infrastrukturni problem u ovoj Mjesnoj zajednici:

– Koliko smo bili nezadovoljni da je to trajalo dugo sada vidimo da je ubrzana dinamika radova. Tu su postojali problemi sa naknadnim postavljanjem vodovodnih cijevi u trasi puta, pa se prolongiralo. Nadam se da bi u narednih pet dana ta dionica trebalo da bude asflatirana. Razgovarao sam sa nadležnim na terenu i prenosim ove informacije iz ličnog kontakta sa izvođačem radova, očekuje Kovačević.

Opština je obezbijedila sredstva za projekat spajanja kanalizacione mreže u cilju sanitarne zaštite vodoizvorišta Opačica.  Agencija za izgradnju i razvoj grada obavlja nadzor nad sanacijom  putne infrastrukture i povezivanja kanalizacione mreže od na ovom području Zelenike.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here