Скоро милион и по еура улагања у МЗ Суторина

На мјесту старе основне школе у Суторини најављен је почетак изградње новог комплекса у оквиру којег ће бити канцеларије Мјесне заједнице, галерија, Дом културе и мали Музеј Суторине.

Пројекат који ће имати веома велики значај на сами развој овог дијела града започет је прошле године, прича за РТХН предсједник ове МЗ, Боро Лучић.

Боро Лучић, предсједник МЗ Суторина

– Управа јавних радова, односно садашња Управа за капиталне пројекте, прошле године распиала је и тендер за реконструкцију старе оносвне школе, која се налази у близини Дневног центра. То ће постати један фини комплекс, који ће укључити Дом културе, гдје ће бити канцеларије мјесне заједнице, клуб пензионера, мали кафић и музеј, али и простор за боравак омладине, а биће и један спортски дио – наводи он.

По Лучићевој оцјени, ово су највећа улагања у мјесној заједници након више од педесет година.

– Када се сабере шта је све уложено протеклих четири-пет година на разне начине, преко Општине, међународних пројеката, Управе, збир је скорко 1,5 милиона еура, тако да сам сигуран да је то највеће улагање у последњих 50 година година – истиче он-

Лучић инфомише да би ускоро требало да буде расписан тендер за реконструкција пута према Шћепошевићима.

– То је последња саобраћајница коју нисмо санирали, тако да би са тиме заокружили све путеве у нашој мјесној заједници који су или санирани и асфалтирани, а нставићемо да одржавамо мрежу и да је побољшавамо. Ријеч је о великом пројекту, вриједности око 50 хиљада еура – казао је он.

Захваљујући средствима некадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови у ранијем периоду саниран је пут према Ратишевини који је повезао Суторину и Мокрине, који по оцјени Лучића пружа нове могућности за развој туризма у овој мјесној заједници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here