Једрење постаје стратешки спорт приморских општина

Фото: Министарство спорта и младих

Протокол о сарадњи Министарства спорта и младих Црне Горе и Црногорског једриличарског савеза на унапређењу стратешке позиције једрења у приморским општинама потписали су министар спорта и младих, Василије Лалошевић и предсједник Црногорског једриличарског савеза, Предраг Вукчевић.

Како је саопштено из овог Владиног Ресора, министар Лалошевић боравио је у раној посјети Општини Херцег Нови.

– Неке од најзначајнијих тачака овог протокола подразумијвају да је Министарство спорта и младих сагласно да се једрење прогласи стратешким спортом приморских општина, са циљем његовог  убрзаног развој, приближавања европским стандардима и квалитетне промоције црногорских спортиста, наутичких и туристичких потенцијала, те да се за то предузму све неопходне мјере – наведено је у саошптењу.

Министарство и Црногорски једриличарски савез обавезали су се да ће, у сарадњи са приморским општинама, промовисати активности којима је циљ дефинисање једрења као стратешког спорта, те да ће у Протоколу бити посебно истакнута сагласност приморских општина да се једрење уврсти у локална стратешка документа.

Црногорски једриличарски савез припремиће предлог Стратегије развоја једрења у Црној Гори, за период који ће бити везан за националну и локалне стратегије развоја спорта у Црној Гори.

Фото: Министарство спорта и младих

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, секретарка за културу и образовање. Ана Замбелић Пиштало и директор Директората за спорт у Министарству спорта и младих Зоран Јојић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here