Стигао још један вриједан контигент опреме за Службу заштите и спашавања

Прекогранични пројекат Flood and fire који реализују партнерске општине Херцег Нови, Конавле, Требиње и Равно званично је завршио данас, 14. децембра. Херцегновској Служби заштите и спашавања достављени су навално и АТВ возило, чамац, униформе и пратећа опрема.

Нова опрема за херцегновску Службу заштите и спашавања, чија је набавка предвиђена пројектом Flood and fire, комплетирана је испоруком возила и опреме, казао је менаџер пројекта Јован Суботић.

– Навално и АТВ возило, приколица и сва опрема коју смо ишчекивали, а то је 35 сетова униформи у које спадају и чизме, рукавице, шлемови и слично. Испоручени су и чамац и мотор за њега, пумпе, дакле све оно што је недостајало из последњег дијела набавке, казао је Суботић.

Захвалност Секретаријату за друштвене дјелатности и међународну сарадњу упутио је самостални савјетник I Службе заштите и спашавања Зоран Гамбер.

– Њиховим посредством смо добили опрему која нам је веома значајна. Иначе, Општина Херцег Нови је препознала значај ове службе и константно је опрема, казао је Гамбер.

Резултати пројекта Flood and fire су почетком ове седмице презентовани у Загребу.

– На конференцији је лансиран нови шестогодишњи ИПА циклус од којег очекујемо можда и веће и боље резултате од ових које смо остварили кроз претходни, казао је Суботић.

Имплементација пројекта Flood and fire започела је 15. августа 2020. године, а вриједност је нешто више од 1,8 милиона еура, од чега је кофинансирање Европске уније 85 одсто.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here