Катић: Проблеме Института Игало рјешавати у сегментима

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

Пред менаџментом Института „Др Симо Милошевић“ је комплексан задатак рјешавања нагомиланих проблема, великих дуговања и спрoвођења плана реструктурирања. Поред тога очекује се и одлука Тендерске комисије о даљем процесу приватизације.

Како је за РТХН казао предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, менаџмент ће наредних дана имати састанак са премијером Дританом Абазовићем и ресорним министрима.

– Да виде на који начин ће се даље тај поступак спроводити, с обзиром да су велика дуговања, нагомилани проблеми из претходног периода, тако да се то мора кроз сегменте рјешавати, што значи да је пред њима један велики задатак – наводи он.

Институт „ДР Симо Милошевић“

Тендерска комисија треба да донесе одлуку да ли ће процес приватизације бити настављен или обустављен, а на менаџменту је да нађе начин спровођења плана реструктурирања, прича Катић.

– Пуно запослених воде спорове против Института, рачун је често у блокади. Дугови су око 30 милиона еура, а четири милиона су нове обавезе на годишњем нивоу, ако се узме у обзир да је неких 10 милиона укупан приход, а неких 14 милиона укупан расход, менаџмент мора некако да изнађе рјешење – сматра Катић.

Уколико не буде дошло до приватизације, потребно је изнаћи начин инвестирања у Институт, како би га подигли на виши ниво, али подигли и квалитет услуга.

– Потребно је да читав тим људи ради на томе како би Институт сачували, а ситуација је тренутно јако лоша због свих нагомиланих проблема. На жалост, посљедњих 30 година нико није водио рачуна. Неко је мислио да Институт треба да заврши као Болница Мељине или ХТП Бока – истиче Катић.

На сву срећну, како је казао, није завршио на тај начин, али је резултат небриге велика дубиоза коју треба рјешавати на дневном нивоу у комуникацији Владе, ресорних министарства и менаџмента.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here