ПАМ: ФОНД СОЛИДАРНОСТИ ЗА МУЗИЧКЕ АУТОРЕ

Епидемиолошка ситуација оставља негативне посљедице и на статус музичких аутора. Због престанка рада угоститељских објеката, отказивања концерата, фестивала и других манифестиција значајно су им смањени приходи.

Како би допринио лакшем правазилажењу тренутних околности ПАМ ЦГ је трећи пут од појаве вируса КОВИД-19 у Црној Гори основао Фонд солидарности у износу од 10.000 €, из којег ће бити исплаћена једнократна бесповратна помоћ ауторима музике.

Захтјев могу поднијети чланови ПАМ ЦГ који немају редовна мјесечна примања (или су због тренутне ситуације остали без истих). Максимални износ помоћи је 300 еура по захтјеву.

– Критеријуми који ће се узимати у обзир приликом одлучивања о висини помоћи која ће бити додијељена су: интезитет угрожености и досадашња активност аутора. Захтјеви са образложењем потребе за финансијску подршку се шаљу искључиво електронским путем до 02. априла на е-маил: office@pam.org.me, а по захтјевима ће се одлучити најкасније до 07. априла.

ПАМ ЦГ ће у наредним мјесецима, уколико се стање не побољша, предузети исте или сличне активности како би као друштвено одговорна организација помогао музичким ауторима да остану креативни и у овим ванредним околностима, наведено је у саопштењу које је потписао извршни директор, Василије Раичевић.

Из ове организације информишу да ће ауторски хонорари бити исплаћени у мају.

По угледу на сва ауторска друштва из региона и шире позивају РТВ емитере у Црној Гори, да у програмским шемама имају већу заступљеност домаћих аутора музике, како би црногорским извођачима били исплаћени већи ауторски хонорари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here