ДОМ ЗДРАВЉА: ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА СТАРИЈИХ ОД 80 ГОДИНА

У херцегновском Дому здравља јутрос је почела вакцинација грађана старијих од 80 година против корона вируса. Према ријечима вд директора Дома здравља Горана Комара 305 суграђана који су у овој старосној доби се пријавило за вакцинацију.  

– Јутрос смо приступили имунизацији грађана старијих од 80 година. Може се опазити да су наши пензионери старији од 80 година доста витални. Вакцинисани су кинеском вакцином и процес тече уредно. Вакцинацију смо почели са здравственим радницима. Имамо много здраствених радника на територији општине и тај је процес довршен, казао је др Комар.

Апеловао је на грађане да стриктно поштују мјере и нагласио да је важно да се што већи број становника имунизује:

– Здравствени радници су са радошћу дочекали јучерашњи дан када смо регистровали десет новообољелих. То је нама значајан пад за скоро 60% у односу на претходни дан. Тренд смањивања новообоњелих нас радује и надамо се тако и остати, казао је Комар.

Подсјећамо, у Дому здравља пријаве за вакцинацију против Ковид 19 се обављају преко централе на број 031/343-111 локакл 210 или директано 031/580-570  у терминима од 08 до 12:00 и од 14 до 18:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here