Влада данас расправља о болници у Мељинама

Болница Мељине

Дневни ред 17. сједнице Владе Црне Горе допуњен је извјештајем о финансирању Опште приватне болнице Мељине у стечају. Овај дио сједнице означен је као високо повјерљив и пренос није доступан јавности.

На захтјев министра здравља Драгослава Шћекића, Влада ће данас расправљати о томе који је модел помоћи могуће одредити за болницу Мељине како би обезбједили њено функционисање.

Ријеч је о информацији у вези одобравања средстава за функционисање Опште приватне болнице Мељине у стечају. Сматрам да дневни ред треба да се допуни овом тачком и молим да буде у интерном дијелу сједнице, казао је министар Шћекић.

На захтјев министра Шћекића, крајем јула је формирана радна група чији је  задатак да детаљно сагледа могућности у циљу враћања болнице у власништво државе и предложи Влади најоптималније рјешење са потенцијалним алтернативама.

Подсјећамо, Влада није уплаћивала средства болници јер је Законом о државној помоћи јасно дефинисано коме и како држава може помоћи. Према ранијим информацијама, потребно је око 100 000 еура на мјесечном нивоу да би болница опстајала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here