ПОМОЋ ВЛАДЕ У АПРИЛУ КРОЗ МАРТОВСКЕ ЗАРАДЕ

Фото: Илустрација

Због периода ступања на снагу наредби Министарства здравља, подршка у оквиру Програма субвенционисања зарада у првом кварталу 2021. године, односно 50% бруто минималне зараде, у Херцег Новом ће бити реализована у априлу, кроз субвенционисање мартовских зарада.

То стоји у одговору Министарства финансија и социјалног старања  на ургенцију коју су 12. марта упутили предсједници општина Будва, Херцег Нови и Тиват, а поводом захтјева за субвенцију дјелатности којима је рад забрањен сходно важећим епидемиолошким мјерама.

Влада Црне Горе је у претходном периоду размотрила могућности подршке привредницима у поменутим општинама, наведено је у одговорима које је данас добила Општина Тиват.

Када је ријеч о Општинама тиват и Будба, Влада је одобрила субвенционисање фебруарских зарада запослених на плаћеном одсуству са рада, по основу чувања дјетета млађег од 11 година и запослених на плаћеном одсуству са рада по основу чувања дјетета са сметњама у развоју млађег од 18 година, за запослене у општинама Будва и Тиват, с обзиром на новонастале околности, тј. наредбе Министарства здравља које се односе на забрану рада васпитно-образовних установа у овим општинама. Интензитет подршке је 50% износа субвенције која је дефинисана Програмом субвенционисања зарада у првом кварталу 2021. године, односно 50% бруто минималне зараде.

У одговору, који је данас добила Општина Тиват, пише и да ће свака додатна подршка бити предмет даљег разматрања Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here