„СИГУРНО СУРФОВАЊЕ“ – РАДИОНИЦЕ ЗА ОСНОВЦЕ

Факултет политичких наука, Агенција за електронске медије и Удружење Родитељи, организују у четвртак, 11. марта, од 17 сати радионице за дјецу основношколског узраста на тему Сигурно сурфовање. Радионице су намијењене дјеци од 10 до 15 година из свих црногорских општина, а биће одржане путем апликације Теамс.

На радионици за дјецу узраста од 10 – 11 година биће ријечи о препознавању важности активирања поставки које штите приватности на друштвеним мрежама, о томе како увидјети потенцијалне опасности, научити одговорно користити друштвене мреже, упознати и примјенивати бонтон на интернету. „Cyberbulling“ ће бити једна од тема, а у оквиру њега разговараће се о прихватању разлика међу вршњацима, посљедицама насиља, емоцијама оних који трпе насиље. Посебан сегмент биће посвећен начинима реаговања на насиље и изворима помоћи и подршке. Радионицу ће водити социјалне раднице Тања Ћировић и Катарина Чарапић, из удружења Родитељи. Сви заинтересовани, након пријављивања, могу пратити радионицу путем линка  https://cutt.ly/bzrsUO9

Теме радионица за дјецу од 12 – 15 година су такође подешавање сигурносних опција на Youtube, е-маил налозима, друштвеним мрежама, али и како реаговати у случају злоупотребе личних података и објављених информација. „Cyberbulling“ и његове посљедице такође су планирани да буду дио ове радионице. Радионицу ће водити Сања Гардашевић и Даница Челебић из Digitalizuj.me и агенције Alicorn. Сви заинтересовани могу пратити радионицу путем линка https://cutt.ly/2zrdd4G 

Гошћа другог сегмента обје радионице биће ТикТокерка Николина Радусиновић (Инстаграм: Nikolinaa.ly) која ће на основу личног искуства сугерисати како безбједно користити ову друштвену мрежу и шта је посебно важно знати избјегавати.

Сви заинтересовани се могу пријавити путем емаил-а: udruzenje.roditelji2@gmail.com или броја телефона: 020 511 983.

Радионице организују у оквиру пројекта „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије унутар и између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије“ који у поменутим земљама спроводе УНЕСЦО, УНИЦЕФ и УНДП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here