ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ


Промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, а у јужним и југоисточним предјелима понегдје је могућа слаба киша. На сјеверу ујутру по котлинама могућа магла или ниска облачност, а током ноћи понегдје провијавање слабог снијега. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера, крајем дан и током ноћи умјерен до јак сјеверни. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 15 степени.

ЦЕДИС

  • Због планираних радова на мрежи у термину од 8 до 15 сатибез струје ће бити потрошачи у Зеленици (Кути дио према Сасовићима и Пресјеци) и корисници око тврђаве Шпањола и улицама Устаничка, Сава Бајковића и 13. јула.


АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ


Са аеродрома Тиват планирана су три летра и сви су ка Београду. Први полазак је у 8, потом у 15:20 ми последњи у 16:30. Са аеродрома Подгорица данас четири лета ка Београду и по један ка Истанбулу, Љубљани и Бечу.

АУТОБУСКА
Јутрос су у наш град стигли „Озлен“ из Лесковца и „Вијена“ из Модриче. Очекују доласке Јадран експреса из Београда, Блу лајн из Новог Сада, Банбус из Београда, Божура из Суботице и Ројал из Ниша. По реду вожње јутрос је у 7 кренуо Озлен ка Београду. У 8:35 ће Лалатиовић ка Сарајеву, 11:15 Јадран експрес ка Дубровнику. У 15 сати ће исти аутопревозник кренути ка Београду. У 16 сати планиран је полазак Банбус ка Београду, 17 Ројал ка Нишу, 17:40 Божур ка Суботици, 20 Блу лајн ка Новом саду , 21 Ласта ка Београду и 22:50 Вијена ка Модричи.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ ПОРЕВОЗ

Из Бара ка Београду воз полази у 19:00. Повратак из Београда је у 20 сати. У менаџменту жељезнице задовољни смо оствареним прометом. Током прошле године покренута су 10.263 воза што је за 18,95 одсто више у односу на 2020. годину. Број превезених путника у локалном саобраћају је 470 000, док је у међународном на релацији Бар – Београд – Бар превезено 87 000 путника“. У локалном саобраћају уводе читав низ повластица у циљу промоције жељезничког саобраћаја.

АМСЦГ

Саобраћа се по претежно сувим коловозима и уз добру видљивост. На путевима у вишим планинским предјелима мјестимично је изражена поледица. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравамо на ситније одроне. Возачима савјетујемо да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње. Интензитет саобраћаја је умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 11 саобраћајних незгода у којима је 1 особа задобила теже а 6 особа лакше повреде. Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020234999 и 063239987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here