СЛ: ГОЈКОВИЋ ОДРЕДИО 14 ПУТНИКА ЗА УТАКМИЦУ СА МАЂАРИМА

wpolo.me

Након тродневног рада, завршене су припреме ватерполо репрезентације Црне Горе у Котору за сусрет са репрезентацијом Мађарске у Ђеру, у оквиру првог кола квалификација за Свјетску ватерполо лигу 18. јануара. Од 20 играча, колико их је било на припремама, Гојковић је изабрао 14 који су данас после подне отпутовали за Будимпешту.

На списку су Дејан Лазовић(Марсеј), Петар Тешановић (Бреша)(голмани), Марко Петковић, Василије и Данило Радовић, Јован Вујовић, Урош Вучуровић (Јадран), Душан Матковић (Приморац), Марко Мршић (Катаро), Владан Спаић и Урош Чучковић (Марсеј), Алекса Укропина (Раднички –Крагујевац), Мирослав Перковић (Нови Београд), Владо Попадић (Па д Екс Француска).

Коментаришући састав за који се опредјелио селектор Владимир Гојковић за РТХН је казао да је, због пандемије, било доста тешкоћа и неизвјесности.

-Ово је списак играча са којим почињемо нови квалификациони циклус у Свјетској лиги. То су углавном млади играчи који траже своју шансу у националном тиму и мислим да овај састав може да одговори на прави начин задатку који их очекује у Ђеру, против увијек незгодне репрезентације Мађарске. У овом тренутку нисмо могли да рачунамо на неке играче који су тек изашли из ковида и нису се опоравили за напоре које тражи утакмица коју очекујемо у уторак. Услови за рад у Котору су били одлични и добро је за наш ватерполо што сада, након четири године, имамо одличан базен за рад, не само клубова из Котора већ и репрезентације, казао је Гојковић.

Питали смо га и да прокоментарише понуду „Новог Београда” да замјени Владимира Вујасиновића.

-Себе не видим у тој функцији. То сам рекао људима који воде „Нови Београд”. У потпуности сам, у овом тренутку, посвећен раду са репрезентацијом  Црне Горе, био је кратак одговор Гојковића.

Утакмица Мађарска-Црна Гора у Ђеру игра се у уторак у 18:00 сати.

У групи је још репрезентација Румуније, а ово је такмичење у којем изабраници Владимира Гојковића бране титулу.

Поред такмичења у Светској лиги, ватерполо репрезентацију Црне Горе у овој години очекују Свјетско првенство у мају у Јапану, односно шампионат Европе у августу у Сплиту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here