ПРОГРАМ И КВАЛИФИКАЦИЈЕ СТАРОГОДИШЊЕ РЕГАТЕ БОКЕШКИХ ВЈЕТРОПИРА

Квалификације за класу Ј70 пред Старогодишњу регату бокешких вјетропира 2021, која се за поменуту и Опен класу крсташа једри на Стару годину, односно 31. децембра 2021, на програму су данас.

У финале ће се пласирати шест од 12 екипа из Црне Горе, Русије и Велике Британије, а у отвореном дијелу такмичења наступиће око 30 крсташа, најављују организатори – Секција крсташа Једриличарског клуба Делфин.

Екипе у класи Ј70 подијељене су у двије групе. У првој ће се сусрести два тима ЈК Лахор Котор, предвођена Предрагом Павићевићем и Милошем Радоњићем, руска посада са Данилом Сидоровим за кормилом и екипа из Велике Британије коју предводи Дени Лембарт и два Делфинова тима са скиперима Никшом Беланом и Илком Клакором.

У другој скупини надједравају се два тима из херцегновског ЈК „Југоле Гракалић“ са ветеранима црногорског једрења- Сашом Кековићем и Јовицом Рашовићем на челу. У овој су групи и двије руске екипе, предвођене скиперима Јегором Волковим и Јурјем Трубниковим, те двије екипе Делфина са Илијом Марковићем и Дејаном Фаркашем за кормилом.

По три тима из обје скупине заједриће сутра на посебном регатном пољу за класу Ј70 испред самог пристаништа на Пинама, док ће поље за класу Опен бити постављено шире, од риве према Калимању и острву Свети Марко. Комплетно такмичење биће могуће посматрати са обале.

На Стару годину очекује нас спектакл, најављен од изласка до заласка сунца – Старогодишња регата бокешких вјетропира 2021. Окупљање једрилица класе Опен, барки, јахти и бродова испред Градске риве Пине очекује се око 10 сати.

ПРОГРАМ:

10:30 – Полагање вијенца у част преминулом капетану Рајку Чавору и дефиле бродова уз Пине

11:00 – Старт првог једрења за класу Ј70

12:00 – Старт за класу Опен

Додјелу награда, променаду свих пловила, али и забаву на мору диктираће услови за једрење, односно вријеме и број једрења за класу Ј70.

Основна мисија овог спортско-ревијалног догађаја је квалитетно дружење на мору и промоција Боке као изузетне спортске и крузинг дестинације током цијеле године.

Регату организује Секција крсташа ЈК Делфин предвођена ентузијастом Дејаном Фаркашем, а као традиционално квалитетну морску фешту подржавају ЈК Лахор Котор, ЈК „Јово Дабовић“ Баошићи, ЈК „Југоле Гракалић“ Херцег Нови и Porto Montenegro Yacht Club. Партнери регате су Општина Тиват, Туристичка организација Тиват, компанија УНА Монтенегро и Радио Тиват, а ову свебокешку причу медијски спонзоришу и Радио Котор и  Радио-телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here