Апел грађанима да правилно одлажу отпад

Запослени у предузећи Чистоћа свакодневно свједоче да грађани не поштују одлука о одлагању отпада. У Улици Прве бокешке бригаде затекли су поред контејнера отпад од реновирања стана, па још једном апелују на грађане да правилно одлажу отпад.

-Слике са којима се запослени Чистоће на терену сусрећу свакодневно, нажалост, говоре о томе да је свијест појединих грађана о својој животној средини и чувању исте, на изузетно ниском нивоу. Да не водимо бригу о изгледу и чистоћи нашег града евидентно је на сваком кораку. Не поштује се комунални ред, отпад се баца гдје му није мјесто, јавне површине су неуређене како од отпада тако и од појединих неодговорних власника паса. Све ово доводи до тога да запослени у Чистоћи свакодневно имају пуне руке посла да би очистили за свима нама и одржали град чистим.

У прилог бахатом понашању појединаца говори и чињеница да је  поред контејнера на Савини, у Улици Прве бокешке бригаде, остављен отпад од реновирања стана у оближњој згради. Дакле, комплетан стари намјештај је избачен и остављен поред контејнера, тако да запослени на камиону, који у јутарњим часовима празне контејнере, нису могли да приступе пражњењу истих.

Молимо наше грађане да, прије него што избаце кабасти отпад позову наш бесплатан број кол центра 19955 и распитају се како и на који начин прописно могу одложити свој отпад, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here